Augmenta un 39% la constitució d’empreses a l’Oficina d’Atenció a les Empreses de Barcelona Activa : Servei de Premsa

Augmenta un 39% la constitució d’empreses a l’Oficina d’Atenció a les Empreses de Barcelona Activa

09/08/2021Temps estimat de lectura: 3 minuts

Durant el primer semestre de 2021 ha crescut el nombre de constitucions empresarials (323), respecte al mateix període de 2020 (232), tot i que encara no s’assoleixen les xifres prepandèmia (389) del 2019

Les empreses que ara es constitueixen ho fan amb la forma jurídica de SL, amb una proporció major que al 2020 i semblant al 2019

L’Oficina 22@, creada el desembre del 2020 amb vocació d’atendre empreses emprenedores, organitzacions i inversores, ha atès 219 empreses

Barcelona Activa, a través de l’Oficina d’Atenció a les Empreses, ha contribuït a la creació de 323 noves empreses, el primer semestre del 2021, un 39% més que el mateix període del 2020 on es van crear 232 empreses, en el marc de la crisi econòmica generada per la COVID-19. L’any 2019 s’havien constituït 389 empreses en aquest període, per la qual cosa encara no s’ha recuperat el ritme de creacions empresarials a la ciutat.

Del nombre d’empreses creades, el 70% tenen la forma jurídica de Societat Limitada (SL). A Barcelona s’han constituït de gener a maig 3.433 societats mercantils, amb un creixement interanual del 53,1%, una dada que ja indica una recuperació respecte a l’any anterior, i alhora. per sota d’abans de la pandèmia, quan aquesta xifra era un 7% superior.

 

Activitats en coneixement i tecnologia punta

Del total de les societats constituïdes en els primers mesos de l’any, un 36% han estat empreses d’activitats intensives en coneixement i tecnologia punta, una dada superior a la de l’any 2020, on era del 26%.

Per sectors, destaca en primer lloc les altes de societats dedicades a comerç i reparacions (24,2%), seguides dels serveis a les empreses i activitats professionals (17,5%) i informació i comunicacions (8,3%).

A Barcelona cada any es constitueixen entre 6.000 i 9.000 empreses. L’any 2020 ha estat l’any amb el valor més baix de societats mercantils constituïdes dels darrers 7 anys, com a conseqüència de la crisi de la COVID-19. Tot i això, s’han donat d’alta una mitjana de 520 societats mercantils cada mes, amb un total de 6.242 constitucions.

Segons les dades recollides al registre Mercantil per l’Informe D&B-Inatlas es pot conèixer la distribució de les altes de societats mercantils en el territori, així com la seva tipologia. Del total, un 35,3% ho van fer amb domicili social a l’Eixample, un 20,7% a Sarrià-Sant Gervasi i un 9,6% a Sant Martí, de manera que gairebé dos terços de les societats (el 65,6 %) es van constituir amb seu en aquests tres districtes. Per contra, els districtes de Nou Barris, Horta-Guinardó i Sant Andreu només van representar un 9 % del total de les societats constituïdes.

Els sectors estratègics, que creen ocupació de qualitat a la ciutat, van representar l’any 2020 el 52,2% del total de les societats constituïdes a la ciutat, sent el comerç el que va comptabilitzar el nombre més alt (1.336 societats) seguit dels sectors creatius (860), el Turisme (469),  les TIC (438), Indústria manufacturera (243) i Salut i Bio (137).

 

Generació de riquesa, més oportunitats i més talent

En paral·lel, a l’Oficina d’Atenció a les Empreses, opera la nova oficina 22@ fruit de la col·laboració entre el districte de Sant Martí, l’Àrea d’Ecologia Urbana, la Direcció d’Informació i Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Barcelona i Barcelona Activa,. En aquest període s’han realitzat 219 atencions. En funcionament des del desembre passat, aquesta oficina, ubicada al MediaTIC, i d’atenció presencial i virtual, té vocació de finestreta única empresarial d’informació i tramitació per a empreses, persones emprenedores, inversores o professionals interessades en desenvolupar una activitat empresarial al districte 22@.

L’Ajuntament de Barcelona vol ser facilitador de les iniciatives empresarials i emprenedores a la ciutat amb l’objectiu de generar més oportunitats, riquesa i talent, i per això, ha creat el Pla Barcelona Fàcil amb l’objectiu d’anar reduint el temps i les dificultats dels tràmits i processos administratius, i contribuir així, a la reactivació econòmica dels districtes i de Barcelona.Compartiu aquest contingut

Paraules clau
Barcelona Activa/ emprenedoria/ empresa/ ocupació/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina