Demà s’inicia a Barcelona la Setmana Europea de la Mobilitat 2021 : Servei de Premsa

Demà s’inicia a Barcelona la Setmana Europea de la Mobilitat 2021

15/09/2021

A partir de demà i fins el proper 22 de setembre l’Ajuntament de Barcelona, juntament amb entitats i associacions de la ciutat, han programat més d’un centenar d’activitats relacionades amb la promoció de la mobilitat sostenible i de la qualitat de l’aire

Enguany, totes la activitats s’han adaptat a les mesures sanitàries i de prevenció per la COVID-19 Els objectius són promoure una mobilitat més sostenible i segura a la ciutat i millorar la qualitat de l’aire

Dins del marc de l’esdeveniment, el divendres 17 se celebrarà el Park(ing)Day, i el dimarts 22, el Dia Sense Cotxes

A partir de demà Barcelona se suma de nou a la Setmana Europea de la Mobilitat amb un programa d’activitats organitzades per l’Ajuntament i per entitats i associacions diverses, amb l’objectiu de millorar la qualitat de l’aire, recuperar l’espai públic i promoure la seguretat en la mobilitat a la ciutat.

La Setmana Europea de la Mobilitat 2021 durarà fins el 22 de setembre i enguany es fa amb el lema “Fes salut. Mou-te de manera sostenible” i amb la temàtica “Seguretat i salut amb una mobilitat sostenible”, per incidir en quatre qüestions: la salut mental i la salut física, la seguretat i la resposta davant la covid-19.

La regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, assegura que “avançar cap a una mobilitat més sostenible i més segura és una prioritat per aquest Govern municipal, que es marca com a repte que el 2024 el 81% dels desplaçaments es facin en transport públic, a peu o en bicicleta”. “Cal treballar per tornar als nivells de repartiment modal previs a la pandèmia i superar-los, fent que la base de la mobilitat de la ciutat siguin aquells modes de transport menys contaminants, i més segurs”, ha afirmat. “La Setmana Europea de la Mobilitat és un bon moment per recordar-ho. Aquest és el camí perquè  tots hi sortim guanyant”.

Enguany s’han programat més d’un centenar d’activitats que s’han adaptat a les mesures sanitàries i de prevenció per la COVID-19. A més, aquest divendres, se celebra el Park(ing)Day amb una cinquantena d’activitats programades. Es tracta d’una acció performativa, de sensibilització i reivindicativa, en què diverses entitats, col·lectius i la ciutadania en general, transformen de forma temporal places públiques d’aparcament de cotxes en parcs, jardins i altres formes d’espai públic, amb l’objectiu de reivindicar un model de ciutat centrat en les persones i en el medi ambient.

A banda, el dimecres 22 de setembre, se celebrarà el Dia sense Cotxes, que enguany torna amb activitats ben diverses al carrer, on se  substituirà la circulació de vehicles per tallers per a totes les edats, exposicions, circuits infantils amb bicicleta, balls en línia, curses, zumba i xerrades, entre altres propostes. Hi haurà talls de trànsit locals degudament senyalitzats i la Guàrdia Urbana efectuarà els desviaments corresponents per minimitzar les afectacions.

Els objectius de la setmana són:

La Setmana Europea de la Mobilitat 2021 de Barcelona, s’emmarca dins la European Mobility Week, un esdeveniment en el qual centenars de ciutats de diversos països del món organitzen activitats durant una setmana per tal de conscienciar sobre un model de mobilitat més saludable, segura i sostenible en benefici de tothom.

La programació completa sobre les activitats es poden consultar a aquesta adreça web: www.barcelona.cat/setmanamobilitat.Compartiu aquest contingut