L’Ajuntament convocarà al mes de novembre la primera reunió de la Taula ciutadana per una nit cívica i segura : Servei de Premsa

L’Ajuntament convocarà al mes de novembre la primera reunió de la Taula ciutadana per una nit cívica i segura

15/09/2021Temps estimat de lectura: 3 minuts

El consistori reforça el seu compromís de fer front a les concentracions en l’espai públic com activitat d’oci nocturn amb la creació de la Taula ciutadana per una nit cívica i segura

El proper mes de novembre es constituirà la Taula ciutadana per una nit cívica i segura que estarà composada per serveis públics de l’Ajuntament de Barcelona, de la Generalitat i per entitats socials i econòmiques de la ciutat, així com els representants dels grups polítics municipals.

El seu objectiu és fer un abordatge integral del fenomen de l’oci i les activitats nocturnes a Barcelona des dels diversos sectors de la ciutat que hi estan relacionats. Serà un espai on generar propostes d’actuacions a mig i llarg termini per una nit cívica i segura a Barcelona.

La Taula té una finalitat eminentment propositiva i es demanarà a tots els integrants que aportin propostes, tan siguin de caràcter general com aquelles relacionades directament amb els seus àmbits d’actuació. L’anàlisi de les activitats d’oci nocturn i les propostes que es realitzin en aquest debat ciutadà serviran de referent per al disseny de plans d’actuació. Com per exemple, pel Pla d’Actuació per una Nit Cívica i Segura que, coordinat per l’Àrea de Prevenció i Seguretat, s’elaborarà i es presentarà a la Taula Ciutadana.

Aquest Pla dissenyarà i executarà propostes per abordar les diferents dimensions del fenomen de les concentracions a l’espai públic (policials, gestió i manteniment espai públic, gestió de conflictes, neteja, comunicació i sensibilització, districtes, inspeccions, processos de mediació, mesures alternatives a la sanció, sancions, suport a activitats d’oci alternatiu).

La creació de la Taula i el disseny del Pla d’Actuació són dues noves accions que portarà a terme l’Ajuntament per fer front al fenomen de les concentracions en l’espai públic com activitat d’oci nocturn i que es sumen a les diferents actuacions a curt i mig termini amb l’objectiu de contenir el fenomen:

Paraules clau

Fòrum de Seguretat Viària/ seguretat/ Taula ciutadana/