L’Ajuntament subvenciona el projecte Barcelona Revolta’t que gestiona la matèria orgànica en quatre escoles i el restaurant Cocina Hermano Torres : Servei de Premsa

L’Ajuntament subvenciona el projecte Barcelona Revolta’t que gestiona la matèria orgànica en quatre escoles i el restaurant Cocina Hermano Torres

17/09/2021

L’Ajuntament de Barcelona, mitjançant la Fundació BIT Habitat, ha subvencionat aquest projecte inclòs a la convocatòria d’ajuts de La Ciutat Proactiva 2020

En el projecte “Barcelona Revolta’t” hi participen 4 escoles i un restaurant que reciclen la matèria orgànica que generen per transformar-la en adob

La tercera tinenta d’alcaldia, Laia Bonet ha visitat avui el projecte Barcelona Revolta’t, un dels projectes subvencionats per la convocatòria d’ajuts a la innovació de La Ciutat Proactiva 2020. L’escola Nou Patufet i el restaurant Cocina Hermanos Torres son dos dels equipaments que participen d’aquest projecte que és fruit de la col·laboració entre la cooperativa TARPUNA i l’Ajuntament de Barcelona, a través de la Fundació BIT Habitat, i que permet reciclar la matèria orgànica que generen diversos equipaments i convertir-la en adob.

En concret l’objectiu del programa Barcelona Revolta’t és implantar la gestió descentralitzada de la matèria orgànica en cinc punts de recollida (quatre escoles i un restaurants) per transformar-la en adob. Mitjançant un aparell electromecànic de compostatge i la col·laboració de la cooperativa ecològica Ecomaresme es realitza la maduració del compost i l’aplicació del residu. El projecte ha rebut una subvenció de 80.000 euros.

Laia Bonet ha pogut visitar i veure en acció la màquina instal·lada a l’escola Nou Patufet on ha conegut la proposta pedagògica que hi ha darrera el projecte. Posteriorment ha visitat el restaurant Cocina Hermanos Torres, on els responsables del projecte, Núria Viladomat i Francisco Esteban, han explicat els beneficis ambientals de la proposta i l’aposta dels dos xefs per la sostenibilitat ambiental. Una proposta que suposa un estalvi en costos, en la taxa de residus, i redueix  l’impacte ambiental d’aquests grans menjadors.

Es tracta d’un projecte d’innovació que vol fomentar l’economia circular i un sistema alimentari més sostenible:

L’impacte es centra en la gestió directa i circular dels residus orgànics i la producció de compost per al cultiu d’aliments tot millorant la sensibilització ambiental de la ciutadania i els hàbits de reciclatge de les comunitats participants. D’aquesta manera es redueix la petjada ecològica del sistema.

Les escoles i equipaments participants en el projecte son:

Coneix més el projecte: Barcelona Revolta’t Tarpuna, Azimut 360, Lluís Creus SL, Inèdit Innova

https://youtu.be/LBgG8BxWKJ0

 

La Ciutat Proactiva: ajuts a la innovació amb impacte social

El projecte és un dels 6 projectes guanyadors de la primera convocatòria de “La Ciutat Proactiva” i ara?”, llançada l’any passat, en plena pandèmia, amb l’objectiu d’accelerar el procés de recuperació de la crisi sobrevinguda per l’emergència sanitària provocada per la Covid-19.

Els projectes havien de donar resposta a dos reptes urbans diferents. En concret en l’àmbit socioeconòmic es buscaven accions d’impuls de l’economia local i en l’àmbit ambiental accions de millora de la sostenibilitat i la resiliència urbana.

 

 

Actualment s’està en fase d’avaluació dels projectes guanyadors de la segona edició d’aquests ajuts d’innovació urbana, “La ciutat proactiva. Barcelona en acció”, que enguany van adreçats a superar la crisi sobrevinguda per l’emergència provocada per la Covid-19. Aquesta edició, dotada amb 627.000 euros en total, té un doble objectiu, el d’impulsar una transició digital justa i inclusiva, i el de millorar la sostenibilitat urbana, per fer front a l’emergència climàtica.

 Compartiu aquest contingut