Laura Pérez participa al ‘Fòrum Budapest- construint democràcies sostenibles’ : Servei de Premsa

Laura Pérez participa al ‘Fòrum Budapest- construint democràcies sostenibles’

17/09/2021

La tinenta ha defensat el paper de les ciutats en la defensa de la democràcia i els drets humans

També ha participat en la signatura de la Declaració del Pacte de Ciutats Lliures on ha destacat la necessitat d’impulsar polítiques feministes per defensar la democràcia i els drets LGTBI de tots i totes

La tinenta de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, ha participat aquest matí en el Budapest Forum-Building sustainable democracies, un espai per impulsar el debat i mostrar els nous enfocaments polítics per fer front a alguns dels majors reptes que afronten les ciutats en l’actualitat. En la seva primera edició, s’ha centrat en el paper de les ciutats i les iniciatives locals a l’hora de construir democràcies habitables i sostenibles, debaten entorn de la construcció de democràcies sostenibles, les smarts cities i la sostenibilitat social.

Laura Pérez ha participat com a ponent en el debat Ciutats europees com a fortaleses democràtiques? on ha detallat algunes de les polítiques socials que aplica l’Ajuntament de Barcelona per garantir el dret a la ciutat a tota la ciutadania: “a Barcelona considerem una necessitat evitar l’exclusió social amb polítiques que reverteixin les desigualtats que exclouen a una certa part de la ciutadania més vulnerable, també impulsem mecanismes per a la inclusió de les persones refugiades i migrades garantint que tingui accés als serveis bàsics, i treballem per lluitar contra la feminització de la pobresa i la violència de gènere”.

La tinenta també ha volgut posar en valor la importància de les polítiques de participació activa “on la ciutadania intervé en la presa de decisions tant polítiques com de temes més quotidians”. Per acabar, Pérez ha aprofitat l’ocasió per explicar dos dels projectes municipals més participatius: els Pressupostos Participatius Decidim i les Rutes Exploratòries de dones per definir els espais públics.

 

 

Dins el marc del Budapest Forum, que ha tingut lloc els dies 16 i 17 de setembre, també s’ha celebrat la signatura de la Declaració del Pacte de Ciutats Lliures. Fundada pels alcaldes de les quatre capitals de Visegrád l’any 2019, pretén convertir-se en una xarxa global de ciutats que promogui els valors de llibertat, democràcia, justícia social, igualtat, diversitat cultural i estat de dret per abordar els reptes que planteja actualment  els constants canvis polítics, la crisi climàtica o la desigualtat, entre d’altres.

Barcelona és una de les 23 ciutats que forma part del Pacte de Ciutats Lliures, per aquest motiu la tinenta ha participat en l’acte de la signatura de la Declaració on ha volgut destacar el masclisme i la LGTBI-fòbia com “uns dels principals reptes que afronten les nostres democràcies”. “Les ciutats som un actor fonamental per oposar-nos al nou anti-feminisme. Des de Barcelona estem convençudes que la millor resposta en ampliar i aprofundir en l’agenda feminista, una agenda que no és únicament per a les dones, sinó per a tota la societat” ha puntualitzat. “Hem de construir ciutats més lliures i justes, reforçant els llaços comunitaris i treballant en l’àmbit educatiu” ha conclòs la tinenta.Compartiu aquest contingut