Destapen una placa en homenatge a la nedadora Aurora Chamorro al Passeig de la Memòria del Poblenou : Servei de Premsa

Destapen una placa en homenatge a la nedadora Aurora Chamorro al Passeig de la Memòria del Poblenou

18/09/2021

Va dominar el panorama estatal en aquest esport entre els anys 1968 i 1974, i va ser internacional amb la selecció espanyola de natació participant en campionats europeus mundials i als Jocs Olímpics de Munic, 1972

El Districte de Sant Martí ha homenatjat avui la nedadora Aurora Chamorro i Gual amb l’acte en el qual s’ha destapat una nova placa del Passeig de la Memòria del Poblenou. Es tracta de la 15a placa que llueix aquest passeig, la 4a dedicada a una dona. Acte al qual han assistit el regidor del Districte, David Escudé; la presidenta, Marilén Barceló així com representants del món esportiu i cultural del barri del Poblenou, que no s’han volgut perdre aquest sentit homenatge.

 

 

 

 

 

La col·locació d’aquesta nova placa al Passeig de la Memòria, ha estat una iniciativa del Club Natació del Poblenou que s’emmarca també en la celebració del centenari de la fundació d’aquesta institució esportiva. A la placa s’hi pot llegir: “Aurora Chamorro i Gual (1954-2020), nedadora internacional i olímpica del Club Natació Poblenou”

Aurora Chamorro es va formar com a nedadora al CN Poblenou. Va ser campiona de Catalunya en 30 ocasions en 100 m papallona i en 100 m lliures). La primera, amb 15 anys. També va ser campiona d’Espanya 28 vegades, en 100 m papallona, 100 m lliures i 4×100 m estils. Chamorro, de fet, va dominar el panorama estatal en aquest esport entre els anys 1968 i 1974. Es va especialitzar en proves de velocitat d’estil lliure i papallona, i va batre 14 rècords de Catalunya i 10 d’Espanya.

La nedadora va ser internacional amb la selecció espanyola de natació en 39 ocasions individualment i com a rellevista. Va participar als Campionats d’Europa (Barcelona, 1970), del Món (Belgrad, 1973) i als Jocs Olímpics (Munic, 1972).

Entre d’altres distincions, va rebre el premi al millor esportista espanyola de l’any de Mundo Deportivo (1972), i el Premi Sant Martí de plata, de modalitat individual (1972).

El Passeig de la Memòria és un veritable memorial de persones que han fet del Poblenou un referent en diferents àmbits, impulsat a iniciativa de l’Arxiu d’Història del Poblenou i l’Associació de Veïnat. Les primeres plaques es van instal·lar l’any 1999. Els altres personatges homenatjats són: Pere Relats i Arimon, rector; Joaquima Raspall i Juanicó, mestra; Maria Espinalt i Font, soprano; Anna Garcés i Delgado, activista cultural; Joan Garcia Oliver, dirigent anarquista; Ramon Bou i Espinosa, activista social; Les dones del Cànem, treballadores;

Salvador Roca i Roca, periodista; Agapito Fernández Fernández; Josep M. Huertas Clavería, periodista; Joan Agustí i Carreras, alcalde; Jaume Batlle i Bigas, diaca; Xavier Benguerel i Llobet, escriptor, i Enric Casanovas i Roy, escultor.Compartiu aquest contingut