Adjudicades les obres del nou CAP Doctor Lluís Sayé a la capella de la Casa Misericòrdia : Servei de Premsa

Adjudicades les obres del nou CAP Doctor Lluís Sayé a la capella de la Casa Misericòrdia

20/09/2021

L’adjudicació del projecte d’obra permetrà avançar en la seva redacció i iniciar les obres abans de l’estiu de l’any que ve

El nou centre d’atenció primària disposarà de 2.500 m2 amb una àmplia capacitat assistencial

El Departament de Salut i l’Ajuntament de Barcelona han treballat conjuntament durant els darrers mesos per avançar en la construcció del nou CAP Doctor Lluís Sayé, que ampliarà els serveis de l’actual CAP Raval Nord. Aquesta setmana Infraestructures de la Generalitat de Catalunya ha formalitzat l’adjudicació del projecte d’obra del nou espai. L’equip guanyador del concurs, en què han participat 43 despatxos en primera volta i 5 finalistes en una segona, és el despatx Nogué-Onzain-López Arquitectura SLP. El disseny del projecte s’ha fet respectant la singularitat del barri i aprofitant els espais oberts i lluminosos que ofereix la nova ubicació, la capella de la Casa de la Misericòrdia.

 

 

Està previst que les obres del nou espai del centre d’atenció primària puguin començar el tercer trimestre de l’any que ve, tenint en compte que la redacció del projecte, que s’inicia aquest setembre, s’allargarà uns 9 mesos. El nou CAP podrà estar enllestit en 4 anys.

El nou CAP del Raval Nord és una reivindicació històrica del barri. L’espai on s’ubicarà el nou Centre d’Atenció Primària de Raval Nord es cedeix per part de l’Ajuntament de Barcelona al Servei Català de la Salut (CatSalut), un procés que va ser treballat amb entitats del barri i professionals del centre que feia anys que en demanaven la seva ampliació.

La ubicació del centre el converteix en un edifici singular, protegit com a bé cultural d’interès local, al carrer Montalegre de Barcelona. Amb una superfície de 2.500 m², el nou equipament conservarà l’estructura de la capella i la integrarà en el projecte del nou centre d’atenció primària. El pressupost previst per a la seva construcció és de set milions d’euros.

 

 
 

El nou CAP Doctor Lluís Sayé ampliarà la seva capacitat assistencial i mantindrà l’extensa cartera de serveis de què disposa actualment el CAP Raval Nord:

 

Mòdul de suport

Salut ha instal·lat un mòdul per donar suport als professionals del CAP mentre es construeix el nou centre. El mòdul està ubicat al pati exterior que dona accés al centre, ocupa 30 m² i actualment es destina a pacients amb malalties respiratòries, proves PCR i vacunacions.

L’atenció sanitària de l’ABS actualment s’ofereix al CAP Doctor Lluís Sayé, que a banda dels serveis d’atenció primària (medicina de família, infermeria, pediatria, odontologia i treball social), ha augmentat la cartera de serveis i s’hi presten serveis d’atenció a la salut sexual i reproductiva (ASSIR), serveis d’atenció especialitzada (especialistes que es desplacen des de l’Hospital del Mar) i serveis de salut mental.Compartiu aquest contingut