Bleta, una tablet per a gent gran, guanyadora dels premis d’emprenedoria social de Barcelona Activa, amb una dotació de 12.000 euros : Servei de Premsa

Bleta, una tablet per a gent gran, guanyadora dels premis d’emprenedoria social de Barcelona Activa, amb una dotació de 12.000 euros

28/09/2021Temps estimat de lectura: 2 minuts

Baiau, un obrador dedicat a l’elaboració i distribució de productes de fleca que contractarà persones en situació de sensellarisme, és finalista amb 6.000 euros de premi

Un altre projecte, Gira por las casas, segon finalista, se’n du 3.000 euros, per una plataforma que permet organitzar shows culturals a les cases i llocs privats

Aquests premis són un dels ajuts i reconeixements del programa d’emprenedoria social que té la missió de fer de Barcelona un referent de projectes amb impacte social i amb capacitat transformadora

Barcelona Activa ha lliurat els premis a tres de les start-ups participants en la sisena edició del programa d’emprenedoria social. Un programa d’acompanyament en el desenvolupament del projecte des de la idea fins a la posada en marxa d’una empresa socialment responsable i econòmicament viable.

 

 

El projecte guanyador, amb una aportació econòmica de 12.000 euros, ha estat Bleta, una tablet dissenyada específicament per a les persones grans, que ofereix una experiència d’usuari òptima i elimina tot obstacle en l’aprenentatge de les noves tecnologies. L’objectiu d’aquest projecte és apropar la tecnologia i les noves eines digitals a la gent gran i reduir la bretxa digital que existeix en aquestes edats.

El primer finalista d’aquest premi, amb 6.000 euros, ha estat per Baiau, un projecte que impulsa la creació d’un obrador dedicat a l’elaboració i distribució de productes de fleca, pastisseria i brioixeria d’alta qualitat, fets amb receptes fruit d’una llarga trajectòria familiar artesana en el sector, i que promou la inserció laboral de persones sense llar. La iniciativa pretén millorar la situació de persones sense recursos, a través d’un model d’inserció integral, col·laborant conjuntament amb entitats socials i petits productors locals. Baiau compta amb la col·laboració de Fundació Arrels.

El segon finalista, que se’n du 3.000 euros, Gira por las casas, una plataforma que permet organitzar shows culturals a les cases i llocs privats. L’objectiu és connectar artistes, amfitrions i espectadors del barri, i a la vegada fomentar la cultura local i visibilitzar i promoure l’art independent. A més l’eina permet generar oportunitats de feina per artistes, i, per exemple, davant d’adversitats que la Covid-19 ha suposat en el sector, Gira por las casas, permet organitzar esdeveniments artístics en un format diferent, petit i multidisciplinar.

 

Més de 100 projectes hi han participat fins ara

Bleta, Baiau i Gira por las casas, i la resta del projectes participants en el programa, aconsegueixen treballar el seu projecte empresarial tot generant sinergies amb la resta de persones emprenedores i l’ecosistema d’impacte social de la ciutat. Aquest programa de Barcelona Activa compta amb la participació d’EADA, Sala Beckett i Tandem Social, i en totes les edicions realitzades ja hi ha passat 106 projectes. En aquesta edició s’han fet trobades amb els referents de l’ecosistema de l’economia social, entre els quals, amb: Abacus, Koiki, Grup Cooperatiu TEB, Hola Luz, Som Energia, Moltacte i Ashoka.

Aquests premis i el programa en si té la missió de fer de Barcelona un referent en emprenedoria amb impacte social i en benefici del planeta. La setena edició obrirà en els propers mesos i es pot consultar a www.barcelonactiva.cat

Paraules clau

Barcelona Activa/ emprenedoria/

Anar a l'inici d'aquesta pàgina