El Consell Assessor de la Gent Gran celebra el seu 30 aniversari amb la inauguració d’un mural artístic : Servei de Premsa

El Consell Assessor de la Gent Gran celebra el seu 30 aniversari amb la inauguració d’un mural artístic

04/10/2021



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Avui s’ha inaugurat al Parc del Camp de l’Arpa un mural per commemorar l’aniversari on es posa en valor la tasca d’aquest òrgan municipal de participació

El regidor Joan Ramon Riera ha reconegut i agraït la tasca del Consell i de les persones i entitats que han contribuït a millorar el benestar i la qualitat de vida de les persones grans de la ciutat

El Consell Assessor de la Gent Gran de Barcelona (CAGG) celebra enguany el 30 aniversari de la seva constitució com a òrgan de participació de les persones grans de la ciutat. I per celebrar-ho ha preparat un seguit d’actes durant els mesos d’octubre i novembre que posaran en valor i reconeixeran la gran tasca del Consell i el paper de les persones grans en la construcció col·lectiva d’una ciutat amigable amb l’envelliment.

 

Aquest matí ha tingut lloc el primer dels actes amb la inauguració d’un mural artístic situat al Parc del Camp de l’Arpa, concretament a la cantonada d’avinguda Meridiana amb carrer Trinxant, al districte de Sant Martí, on han assistit el regidor d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat, Joan Ramon Riera; el vicepresident del Consell Assessor de la Gent Gran, Juan Martínez León; i una de les autores del mural; Elisa Capdevila.

El regidor ha posat en valor el mural com “un reconeixement a la tasca del CAGG i de les persones i entitats que han contribuït al  l’esforç col•lectiu que s’ha realitzat en aquests 30 anys; una ingent tasca per millorar el benestar i la qualitat de vida de les persones grans i de tota la societat”. “En definitiva, volem ressaltar la importància del paper del Consell i de les persones grans i entitats que en formen part en el seu treball per a la diversitat de les persones grans i el camí compartit entre generacions cap a una ciutat amigable de les persones.” Ha afegit el regidor.

El mural, obra dels artistes Elisa Capdevila i Miquel Wert, s’ha realitzat  a partir d’un procés participatiu amb el mateix CAGG. El resultat és un tríptic que posa en valor la tasca d’aquest òrgan municipal de participació. Alguns dels temes que tracta de forma simbòlica i poètica són el bon tracte, la defensa de la igualtat, la lluita contra l’aïllament de les persones grans, l’activisme, l’avenç col·lectiu i intergeneracional cap a una ciutat amigable i l’envelliment saludable i actiu.

L’acte també ha servit per retre un reconeixement a diverses persones i entitats destacades per la seva trajectòria dins i fora del Consell Assessor de la Gent Gran, com a mostra de contribució a la feina col·lectiva que el Consell valora i impulsa. Els homenejats han estat, a títol personal: M. Assumpció Roset, M. Carmen Gonzalo, Ángel Marcos Martín, Antonio López i Mercè Pérez Salanova; i a nivell d’entitats: ACA, ADEGG, FATEC, la Coordinadora de Jubilats i Pensionistes de la FAVB, l’Associació Ciutadana pels Drets de les Dones.

Els altres dos actes previstos per celebrar el 30 aniversari són la proposta musical  “Barbián”, de Rodrigo Cuevas, que se celebrarà al Casino l’Aliança del Poblenou el proper 15 d’octubre; i una jornada de debat i reflexió entorn temes prioritaris per al CAGG, com la defensa dels drets i les llibertats de les persones grans o l’aposta per una ciutat amigable amb les persones grans, que tindrà lloc el 10 de novembre.

El Consell Assessor de la Gent Gran de Barcelona és l’òrgan consultiu i de participació de l’Ajuntament de Barcelona per a les qüestions referents a les persones grans de la ciutat i, en concret, per a les competències i funcions que comportin la millora del benestar i la qualitat de vida d’aquest sector de la població. És també un òrgan de participació i consulta en l’àmbit ciutadà i per tant valora i assessora en aquelles polítiques urbanes generals des de la perspectiva de la ciutadania gran.





Paraules clau

gent gran/