El Consell de Turisme i Ciutat inicia la renovació dels seus membres pel període 2022-2026 : Servei de Premsa

El Consell de Turisme i Ciutat inicia la renovació dels seus membres pel període 2022-2026

07/10/2021

Les entitats poden presentar les candidatures fins al 25 d’octubre i els resultats es presentaran a la pròxima reunió del Plenari del Consell al desembre.

El Consell de Turisme i Ciutat (CTiC) el formen entitats ciutadanes, associacions i representants polítics i és el fòrum de debat de propostes que serveixin per millorar la implantació i el desenvolupament l’activitat turística a Barcelona

Aquesta tardor tindrà lloc la renovació dels membres del Consell de Turisme i Ciutat (CTiC) per al període 2022-2026. El Consell és un òrgan de participació ciutadana creat el 2016 amb l’objectiu de debatre, compartir reflexions i plantejar propostes que serveixin per millorar la implantació i el desenvolupament de l’activitat turística a Barcelona.

Integren el CTiC representants d’entitats del sector ciutadà i veïnal, del sector turístic empresarial, del comerç i la restauració, de la cultura i l’esport, de sindicats, associacions ambientals, grups socials i representants de cada districte, així com professionals experts, responsables tècnics i representants de cada un dels grups municipals.

El procés de renovació arrenca amb la presentació de candidatures de les entitats del sector associatiu entre el 6 i el 25 d’octubre, les votacions al llarg del novembre, i els resultats es presentaran en sessió plenària al desembre. Les entitats interessades han d’estar registrades al Fitxer General d’Entitats ciutadanes de l’Ajuntament de Barcelona.

Amb aquest procés es busca aconseguir la màxima participació i representació d’aquelles entitats els interessos de les quals puguin veure’s afectats pel desenvolupament turístic a la ciutat. El regidor de Turisme i Indústries Creatives, Xavier Marcé, ha recordat que “Barcelona ha estat capdavantera vertebrant aquest espai de debat, que estan replicant ara d’altres municipis, i que busca afavorir consensos al voltant d’un dels principals sectors econòmics de la ciutat, incorporant la representació social, sindical, veïnal i ambiental a les dinàmiques ja consolidades de col·laboració públic-privada”.

“Durant els darrers anys, el Consell ha estat un espai on intercanviar punts de vista sobre la mobilitat, la fiscalitat, el màrqueting turístic, les condicions laborals, l’allotjament o l’ús de l’espai públic, i volem seguir treballant per abordar els reptes que ens planteja l’escenari post-COVID”, ha afegit Marcé.

Els sectors associatius del CTiC i el nombre de persones representants que es renovaran són:

Calendari:

Des de la seva creació el Consell de Turisme i Ciutat ha permès incorporar la ciutadania en la governança del turisme i col·laborar en l’acció del Govern sobre les polítiques, les línies estratègiques i les iniciatives en aquest àmbit.

Més informació del procés i calendari:  https://ctic.barcelona/Compartiu aquest contingut