Detingudes tres persones en una operació contra la falsificació de documents d’identitat : Servei de Premsa

Detingudes tres persones en una operació contra la falsificació de documents d’identitat

08/10/2021

Les detencions es produeixen en el marc d’una operació conjunta de la Guàrdia Urbana i la Policia Nacional i coordinada per EUROPOL

Els agents van registrar tres pisos de la ciutat i es van intervenir més de 2.000 documents d’identitat

Agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona i de la Policia Nacional, coordinats per l’Agència Europea de Policia (EUROPOL) han detingut tres persones que, presumptament, es dedicaven a la falsificació de documents tant nacionals com estrangers així com al furt i a la posterior venda dels mateixos. Tots ells formaven part d’una organització criminal perfectament jerarquitzada i amb una clara distribució de tasques.

 

 

La investigació va començar a principis d’aquest any quan els agents van rebre informacions anònimes que constatarien l’existència d’una organització criminal que utilitzava a menors d’edat en la seva majoria per a realitzar furts en via pública i així aconseguir els documents que, després entregar-los al líder de l’organització, es venien al mercat negre, ja sigui en el seu format original o parcialment falsificats.

L’organització tindria  ramificacions a Europa i durant la investigació es va poder interceptar un paquet enviat a Grècia el qual contenia un total de 100 documents, 65 d’ells denunciats com a sostrets.

A la entrades i registres realitzats en tres pisos de Barcelona es van intervenir més de 2.000 documents d’identitat, entre ells DNIs i passaports espanyols a més de multitud de documents d’altres països europeus, 13.000 euros en efectiu, més de 25 terminals mòbils, una arma prohibida i una ingent quantitat de material per falsificar documents.

Aquesta ha estat una operació conjunta de la UCRIF (Unitat Contra Xarxes d’Immigració i Falsedat Documental) de la Brigada Provincial d’Estrangeria i Fronteres de Barcelona i de la Guàrdia Urbana de Barcelona sota la coordinació de l’Agència Europea de Policia (EUROPOL).

La investigació va culminar amb la detenció dels tres líders de l’organització criminal.Compartiu aquest contingut