Oberta la convocatòria per al XIII Premi del Consell Municipal d’Immigració de Barcelona : Servei de Premsa

Oberta la convocatòria per al XIII Premi del Consell Municipal d’Immigració de Barcelona

10/10/2021

Fins al 22 d’octubre s’hi podran presentar aquells projectes en desenvolupament que treballin per construir una Barcelona antiracista i que incorporin accions transformadores i de garantia d’accés a drets

El Consell Municipal d’Immigració de Barcelona (CMIB) ha convocat la 13a edició del premi que reconeix la feina feta per la ciutat per assolir la plena ciutadania real de les persones immigrades i refugiades i per afavorir la diversitat, la convivència i la cohesió social. El premi del CMIB vol fer valer projectes o treballs que hagin tingut un interès especial en l’àmbit específic de cada convocatòria. Enguany la convocatòria torna a versar sota el lema “Per una Barcelona antiracista”, una de les línies d’acció i missions del CMIB més arrelades.

L’objectiu del guardó és premiar les iniciatives que treballin per promoure la inclusió i la igualtat, així com per combatre les expressions de racisme i el discurs de l’odi que poden patir les persones immigrades, refugiades o de rerefons migratori en tots els àmbits de la vida ciutadana.

El Premi del Consell Municipal d’Immigració de Barcelona està dotat amb 7.000 euros i s’hi poden presentar persones físiques, grups, associacions i altres entitats sense ànim de lucre amb seu social a Barcelona, o bé entitats o grups amb delegació, sempre que tinguin activitat a la ciutat, tots ells amb experiència acreditada en l’àmbit de les migracions. Es valoraran preferentment projectes o activitats específics de l’entitat o el grup que els presenti, més que no pas el treball global de l’entitat, i especialment projectes que es trobin en desenvolupament.

Els criteris que es valoraran especialment són que els projectes candidats incorporin accions de prevenció del racisme i el discurs de l’odi, de garantia i accés als drets, accions de transformació i d’orientació al canvi, així com iniciatives concretes davant de la incidència de la covid-19 i les seves conseqüències previsibles.

L’acte de lliurament del guardó tindrà lloc al mes de desembre, en el marc del Dia Internacional del Migrant, que se celebra el 18 de desembre, i el termini de presentació de projectes romandrà obert fins al 22 d’octubre.

El Consell Municipal d’Immigració de Barcelona (CMIB) és un òrgan consultiu i de participació de l’Ajuntament de Barcelona format voluntàriament per entitats i associacions d’immigrants i d’acollida, agents socials, els grups polítics municipals i observadors, que volen incidir en l’entorn social, cultural i polític per assolir l’exercici de la plena ciutadania de les persones immigrades.

Més informació:

Bases del XIII Premi del Consell Municipal d’Immigració de BarcelonaCompartiu aquest contingut