L’Ajuntament farà millores als espais exteriors d’accés al Castell de Montjuïc : Servei de Premsa

L’Ajuntament farà millores als espais exteriors d’accés al Castell de Montjuïc

12/10/2021

Llum verda a un conjunt d’obres a l’àmbit que queda sobre els túnels d’entrada al recinte que permetran conservar-ne el valor patrimonial, recuperar-ne l’essència i millorar-ne la funcionalitat

S’hi destinarà 1,4 milions d’euros, i la previsió és començar els treballs el gener que ve i acabar-los al cap d’uns sis mesos

Barcelona farà obres per millorar els espais exteriors d’accés al Castell de Montjuïc. La Comissió de Govern ha aprovat definitivament un projecte que destina 1,4 milions d’euros a una sèrie d’intervencions a la cortina davantera del primer recinte de l’edifici, que correspon concretament a l’espai que queda sobre els túnels d’entrada. L’objectiu és conservar el valor patrimonial de l’àmbit, recuperar-ne l’essència i millorar-ne la funcionalitat.

Així, es tirarà endavant una rehabilitació integral que inclourà diverses actuacions. D’una banda, es recol·locarà el paviment per anivellar-lo i s’adequaran alguns pendents i escorrentius superficials per millorar l’accessibilitat i fer més fàcil caminar pel recinte, que rep unes 800.000 visites anuals. També es durà a terme la implantació i renovació de la impermeabilització i les xarxes de serveis.

 

 

Quant a la vegetació, als parapets exteriors es plantaran més herbàcies que han aparegut de manera espontània per afavorir una imatge unitària i realçar el caràcter de fortalesa del castell. I el mobiliari existent s’aprofitarà però amb una disposició diferent que reubicarà els quatre bancs de pedra de la zona del pou per tal que ofereixin un lloc agradable on descansar sota l’ombra.

 

 

A més, es faran actuacions més localitzades i puntuals a punts com ara rampes d’accés, entorns del pou del Baluard de Santa Amàlia i rases de connexió d’instal·lacions amb el conjunt del recinte.

La previsió és començar els treballs el gener que ve i acabar-los al cap d’uns sis mesos.Compartiu aquest contingut