El proper diumenge 17 d’octubre se celebra l’eDreams Mitja Marató de Barcelona : Servei de Premsa

El proper diumenge 17 d’octubre se celebra l’eDreams Mitja Marató de Barcelona

14/10/2021

El proper diumenge, 17 d’octubre, el Passeig Lluís Companys tornarà a rebre els corredors i corredores, en una edició de la cursa que inevitablement prendrà un sentit diferent a l’habitual. I és que després de molts mesos plens de dificultats, l’organització té el convenciment de posar punt i seguit a una situació que ha sacsejat el món. La eDreams Mitja Marató Barcelona torna per ocupar la seva posició predominant, entre l’elit de les curses de mitja distància a nivell mundial.

Aquest matí la Sala Lluís Companys de l’Ajuntament de Barcelona ha acollit la presentació de la 31ª edició de la cursa davant de les institucions locals, premsa i organització. El regidor d’Esports, David Escudé, ha destacat que “aquest diumenge prendran part a la cursa 10.000 atletes, en una de les proves més barcelonines i més internacionals que tenim al calendari esportiu de l’any, i aquest és un primer pas molt important cap a la normalitat.”

Per la seva banda, Cristian Llorens, Director General de RPM Sports, ha fet èmfasi en l’especial que serà aquesta edició, després de totes les dificultats viscudes els últims mesos. Així mateix ha destacat els serveis als participants com un dels pilars fonamentals de la cursa; “Possiblement l’edició d’enguany sigui la més esperada de totes. El nostre principal objectiu no ha variat el més mínim, i no es cap altre que proporcionar a tots els corredors i corredores la millor de les experiències. Ells i elles són els grans protagonistes i l’eix al voltant de qual tot gira. Només els demanem que vinguin a gaudir al màxim de l’experiència, de la resta ja ens n’encarreguem l’organització.”

En aquesta ocasió, la xifra d’inscrits s’eleva als 10.000 amb una presència destacada de dones que puja fins al 20%. La participació estrangera, tot i veure’s limitada per les restriccions sanitàries mundials, s’ha mantingut fidel a la prova catalana i tornarà a ser-hi àmpliament representada amb 80 nacionalitats diferents. La cita del pròxim diumenge al circuit amb sortida i arribada al costat del Parc de la Ciutadella, un punt de trobada tan habitual com emblemàtic per als runners locals, tornarà a ser de nou l’epicentre mundial de l’atletisme en ruta.

 

L’Elit: Stephen Kissa i Asnakech Awoke tornen com a principals favorits

La cursa tornarà a reunir un selecte grup d’atletes en busca dels seus millors registres, en un circuit que figura ja entre els més ràpids del món gràcies al seu traçat i a l’excel·lència organitzativa.

Entre els atletes convidats en categoria masculina i femenina, destaquen Stephen Kissa (58.56) i Asnakech Awoke (1.07.04), segon i segona, respectivament, en la passada edició de la mitja barcelonina. Tots dos arriben a Barcelona amb la intenció d’imposar-se en les seves categories, tot i que no ho tindran fàcil donat el gran nivell de la prova barcelonina. L’eritreu Aron Kifle, el kenyà Daniel Kemoi i l’ israelià Maru Teferi seran els rivals més propers.

En categoria femenina, l’etíop Asnakech Awoke torna a Barcelona amb l’objectiu de guanyar i de millorar el seu registre de 1.07.04, només superat a la llista de sortida per dues kenyanes, Brillian Kipkoech (1.06.56) i Sandrafelis Tuei. El rècord femení continua en mans de la inoblidable Florence Kiplagat, també kenyana, amb un registre de 1.05.12 el 2014 i 1.05.09 el 2015, nova plusmarca universal en les dues ocasions.

A partir d’avui obrirà les seves portes la Fira del Corredor, ubicada al Pavelló nº 2 de Fira Barcelona (Avinguda Rius Taulet 1-5), serà el lloc per on hauran de passar tots els inscrits a recollir els seu dorsal, samarreta i bossa del corredor. La fira romandrà oberta demà divendres 15 d’octubre de 10h a 21h i dissabte 16 d’octubre de 9h a 20h.

 

Esdeveniment amb esperit solidari

L’eDreams Mitja Marató de Barcelona fomenta l’esport amb valors i ofereix la possibilitat de fer costat a una causa social a través de la plataforma solidària migranodearena.org.

Aquelles persones que han recolzat alguna de les més de 2.400 organitzacions sense ànim de lucre integrades en aquesta plataforma, mitjançant una campanya de mecenatge i assolint una recaptació mínima de 500 euros –que es destinen a l’organització escollida–, correran diumenge amb un dorsal solidari gratuït.

 

Mesures de prevenció sanitària

L’eDreams Mitja Marató Barcelona s’adapta a les actuals mesures sanitàries i ja no serà necessari presentar la pauta completa de vacunació ni una prova PCR negativa per a poder participa-hi. L’ús de la mascareta a la sortida i l’arribada sí que serà obligatori i, en les zones comunes abans i després de la cursa, s’evitaran les aglomeracions en zones comunes i hi haurà gel hidroalcohòlic a disposició.

Aquestes mesures s’adopten d’acord amb les autoritats sanitàries, amb la voluntat de fer compatibles els protocols amb una normalització progressiva del desenvolupament de les proves esportives.

 

Per més informació: www.edreamsmitjabarcelona.com

 

Enllaços relacionats:

Descarregar dossier de premsa (PDF)

Descarregar vídeo (MP4)Compartiu aquest contingut