Les rutes intercontinentals mostren el seu optimisme per connectar amb Barcelona : Servei de Premsa

Les rutes intercontinentals mostren el seu optimisme per connectar amb Barcelona

14/10/2021



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries de Barcelona (CDRA) participa activament en aquest esdeveniment anual, on en aquesta ocasió s’ha comptat amb la participació de suport institucional d’alt nivell.

Les aerolínies nord americanes informen que, davant la tendència positiva en el volum de passatge de les seves connexions actuals i/o la recuperació de les que queden per recuperar, tornaran a Barcelona per la propera temporada d’estiu 2022.

El segment d’oci és el que està clarament reactivant el sector aeri. Les aerolínies constaten que el segment de negoci és el que més li està costant reactivar-se, tot i que s’ha identificat la voluntat de tornar a viatjar per part d’aquest tipus de viatger.

El Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries de Barcelona (CDRA) ha participat, com fa habitualment, en el World Routes 2021 que s’ha celebrat a la ciutat italiana de Milà, entre el 10 i 12 d’octubre. El World Routes és l’esdeveniment de referència que reuneix les línies aèries, els aeroports i la resta de parts interessades per debatre sobre els futurs serveis aeris mundials. En aquesta ocasió, el Comitè s’ha reunit amb més de 20 aerolínies i aeroports de tot el món.

En aquesta edició, el focus principal de la fira ha estat la recuperació de la connectivitat i consolidació de rutes, fruit de la greu crisi que ha patit el sector durant l’any 2020. Cal recordar que, actualment, les destinacions servides des de Barcelona cap a Europa, nord d’Àfrica i l’Orient Mitjà estan pràcticament recuperades al 100% en quant a nombre de destinacions. En canvi, altre regions, Amèrica del Nord i Sud  es preveu que per la temporada d’estiu 2022  recuperin quasi la totalitat respecte 2019.  Àsia, estarà subjecte a la seva reobertura segons les restriccions per motiu de la pandèmia.

En el cas particular de Barcelona, els objectius específics de les reunions realitzades han sigut el seguiment de les rutes intercontinentals encara no recuperades. S’ha posat especial èmfasi sobre el mercat nord americà, on actualment s’operen 6 rutes a Estats Units i Mèxic, però encara manquen destinacions com Boston, Chicago, Philadelphia, Washington, Charlotte, Montreal o Toronto, totes elles servides en 2019.

El Comitè ha explicat amb molta claredat a les diferents aerolínies alguns aspectes clau que demostren la tendència positiva de recuperació d’activitat a la ciutat i a la regió, especialment en el segment de viatge d’oci (leisure). En aquest sentit, s’ha destacat la reobertura de l’operativa de creuers, que s’anirà incrementant de forma sostinguda fins a finals d’any.

Aquest aspecte ha causat especial interès en les aerolínies canadenques, ja que aquest tipus d’activitat és clau pel seu mercat. Concretament, companyies aèries com Air Canada, Westjet o Air Transat han confirmat el seu retorn a Barcelona durant la propera temporada d’estiu 2022, oferint vols directes a Montreal i Toronto.

Per altra banda, aerolínies nord-americanes com American Airlines i Delta Airlines, han destacat la positiva evolució de les rutes que actualment estan operant amb Barcelona com Nova York i Miami. Entre altres factors, la política de viatge de l’Estat espanyol, que ha definit de forma clara i sense canvis les pautes d’accés al viatger nord-americà, ha facilitat la promoció de les rutes amb aquest mercat.

En relació a possibles noves rutes que es puguin crear a mig-llarg termini, el Comitè també ha mantingut reunions amb altres aeroports d’Estats Units com Denver, Austin i Orlando, així com d’altres zones del món, com Damman o Riad, aquesta última capital d’Aràbia Saudita.

En aquesta ocasió, s’ha comptat amb la participació de tots el membres del CDRA- Aena, Ajuntament de Barcelona, Cambra de Comerç de Barcelona, la Generalitat- incloent-hi alts representants com Isidre Gavín (Secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya i president del CDRA) i Pau Solanilla (Comissionat de Promoció de Ciutat de l’Ajuntament de Barcelona). També han participat representants de l’Agència Catalana de Turisme i Turisme de Barcelona. En la organització s’ha tingut el suport habitual d’entitats com Acció i Port de Barcelona.

Isidre Gavín ha confirmat, després de la seva participació i conversa amb diferents companyies aèries, que “el segment de negoci és el que està trobant més dificultats per recuperar-se, tot i que les aerolínies han començat a detectar la voluntat de tornar a viatjar per part d’aquest tipus de viatger”.

El CDRA assisteix amb continuïtat al World Routes des dels seus orígens amb  col·laboració de diferents entitats implicades,  per tal de reforçar la visibilitat de la destinació a nivell mundial i impulsar noves rutes intercontinentals a l’aeroport de Josep Tarradellas Barcelona – El Prat.

Durant la pròxima setmana, del 18 al 20 d’octubre, es desenvoluparà el World Routes Virtual, per totes aquelles aerolínes que no han pogut participar de manera presencial, principalment per motius de restriccions pel Covid. Està previst tancar una agenda amb aerolínies, principalment, asiàtiques i algunes  nord i sud americanes.





Paraules clau

mobilitat/ Rutes Aèries/