El Pla Cuidem Barcelona actua en 25 punts la primera setmana de desplegament : Servei de Premsa

El Pla Cuidem Barcelona actua en 25 punts la primera setmana de desplegament

19/10/2021



Temps estimat de lectura: 4 minuts

Es preveu que durant el primer mes de desplegament finalitzi una primera actuació a tots els punts previstos al pla de reforç de manteniment de l’espai públic

Durant el mes de novembre s’iniciarà una segona ronda a les ubicacions que permetrà fer els repassos necessaris i monitoritzar les actuacions dutes a terme

S’incorporen informadors i informadores que donaran a conèixer les actuacions concretes que es fan a cada espai i apel·laran a la coresponsabilitat de la ciutadania per mantenir-lo en bon estat

El pla Cuidem Barcelona ha actuat, durant la primera setmana de desplegament, en 25 del centenar de punts previstos per realitzar-hi actuacions integrals de millora de l’espai públic. Això vol dir que durant el primer mes de desplegament es finalitzarà l’actuació en els 100 punts i durant el mes de novembre s’iniciarà una segona ronda per fer-hi els repassos necessaris i monitoritzar les actuacions que s’han dut a terme.

Aquest dimarts s’ha fet una d’aquestes actuacions integrals a la Rambla Prim, al barri del Besòs i el Maresme, a Sant Martí. Les actuacions que s’hi ha dut a terme són neteja, baldeig, neteja de paviment, retirada de pintades, neteja d’entorns de contenidors, manteniment de i neteja de papereres i contenidors, manteniment del verd, actuacions de poda i manteniment de zones de joc infantil.

 

 

 

A partir d’ara, aquests punts d’actuació integral incorporaran també informadors i informadores amb la voluntat d’explicar a la ciutadania les actuacions que es fan en cada àmbit i apel·lar a la coresponsabilitat per mantenir els espais en bon estat. El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, ha remarcat que “l’Ajuntament ha de posar totes les eines com es fa en aquest pla però també s’ha d’apel·lar a la responsabilitat de tothom”. Aquests informadors i informadores acompanyaran el veïnat i els i les comerciants i a més elaboraran una enquesta per valorar com l’entorn rep les millores i detectar els punts que caldrà continuar treballant.

En aquest mateix sentit Badia també ha recordat els canals existents perquè la ciutadania pugui comunicar les incidències a través del web de l’Ajuntament, de l’App Barcelona a la butxaca o del telèfon gratuït 900 226 226. Aquestes comunicacions també permeten detectar punts amb incidències i actuar-hi amb la màxima celeritat.

 

El Pla Cuidem Barcelona

Cuidem Barcelona és un pla que es desplega a la ciutat per afrontar el final de la pandèmia i els nous usos de l’espai públic per part de la ciutadania. Es tracta d’un reforç del manteniment integral de l’espai públic que des d’ara i fins al 2023 permetrà intensificar la neteja i el manteniment de carrers, places, parcs i elements urbans per resoldre les incidències detectades i millorar-ne l’estat i la percepció.

El pla de manteniment integral comporta una inversió de 70 milions d’euros que es destinen a actuacions de reforç en neteja i manteniment en determinats punts als 10 districtes de Barcelona, triats de forma coordinada amb cada territori. El pla es va iniciar el passat 11 d’octubre i s’allargarà fins al 2023.

Les principals actuacions que inclou, tant a curt com a mitjà termini, són:

El Comitè de Coordinació de Manteniment de la Ciutat és l’òrgan encarregat de monitoritzar el desplegament de les mesures, fer-ne el seguiment i detectar noves necessitats de forma coordinada amb cada territori.

 

Reforç de retirada de fulla seca al carrer

Des d’aquest mes d’octubre també ha quedat activat el reforç específic de retirada de fulla seca als carrers de la ciutat. Durant el període de tardor els equips de neteja adapten el servei i els equips per tal d’actuar el més ràpid i eficient possible per retirar la fulla que cau dels arbres.

La fulla no cau de manera homogènia i depèn de molts factors com el vent, la pluja, la calor prèvia o l’arribada del fred. Però amb l’arribada de la tardor, un temporal de pluja o vent pot provocar una caiguda sobtada i abundant i per tant els equips de neteja es preparen per fer-hi front.

Per poder donar una resposta ràpida a aquesta situació, estan previstes 3 estratègies de flexibilització i adaptació dels equips:

La flexibilització i reforç dels equips es mantindran activats fins que finalitzi la temporada de caiguda de fulla. Com és habitual es prioritza la retirada de la fulla seca en embornals, carrils bici i en general les zones de pas de la ciutadania.





Paraules clau

Cuidem Barcelona/