L’Ajuntament lliura els premis Montserrat Roig al periodisme i la comunicació social de Barcelona 2020 : Servei de Premsa

L’Ajuntament lliura els premis Montserrat Roig al periodisme i la comunicació social de Barcelona 2020

19/10/2021

El treball ‘TIME: Jacint Ferrer, el desahucio del siglo’ de Jesús Martínez i Marc Javierre-Kohan, la campanya #AmbTuSeguimEnMarxa del Centre d’Acollida Assís i dos projectes d’investigació sobre l’adolescència en temps de la Covid-19 i l’ús de la tecnologia entre les dones del Raval durant la pandèmia reben els guardons

El jurat ha atorgat el premi especial al diari digital Social.cat per la seva trajectòria i per ser un referent periodístic en el sector social

En total s’han presentat 66 candidatures: 41 en la categoria de periodisme social, 15 en la de comunicació social i 10 en la de promoció de la investigació periodística

L’Ajuntament ha lliurat aquest dimarts els Premis Montserrat Roig al periodisme i la comunicació social de Barcelona 2020. Es tracta del quart any que els guardons s’entreguen amb aquest nom, tot i que aquesta és la 28ena edició consecutiva des que van ser creats pel Consell Municipal de Benestar Social (CMBS). A diferència de l’any anterior, en aquesta ocasió el lliurament dels guardons ha pogut comptar amb una petita participació presencial, però l’acte també s’ha pogut seguir en directe a través de les xarxes socials.

 

 

L’objectiu dels Premis Montserrat Roig és promoure i incentivar la informació de qualitat, posant el focus en un millor tractament dels temes socials en els mitjans de comunicació, centrant-se especialment en la realitat de la ciutat de Barcelona. En aquesta última edició s’hi van presentar 66 candidatures: 41 en la categoria de periodisme social, 15 en la de comunicació social i 10 en la de promoció de la investigació periodística. Cadascuna d’aquestes distincions està dotada amb 8.000 euros. A banda, i sense dotació econòmica, el jurat també atorga un premi especial a un projecte o trajectòria professional. Aquest jurat està format per persones de reconeguda trajectòria professional en els àmbits de la comunicació i dels drets socials.

Els Premis Montserrat Roig 2020 han estat els següents:

L’acte d’entrega ha estat presidit per la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, i ha comptat amb la participació de les candidatures guardonades l’any 2019 en l’àmbit de la investigació, que han presentat el desenvolupament dels seus projectes. Aquests han estat ‘El joc patològic a Barcelona: qui hi guanya i qui hi perd’, d’Ànnia Monreal, Maria Altimira i Carina Bellver; ‘Infància desprotegida’ de Karma Peiró, Xaquin Veira, Rocía Minvielle i Francia Cortés; i ‘Sensellarisme femení, històries de supervivència’ de Claudia Frontino.

 Compartiu aquest contingut