El sector de la restauració clou el Gastronomic Forum Barcelona amb una crida a transformar el sistema per promoure una alimentació saludable : Servei de Premsa

El sector de la restauració clou el Gastronomic Forum Barcelona amb una crida a transformar el sistema per promoure una alimentació saludable

20/10/2021



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcaldessa Ada Colau destaca que “Barcelona ja és referent d’una gastronomia professional de primer nivell però també volem ser-ho de gastronomia sostenible perquè estem convençudes que és el futur i que estem molt ben posicionades”

Xefs, empreses i totes “les persones que fem el menjar per a les persones” es comprometen al Manifest Barcelona per a una Alimentació Sostenible a “treballar per relligar i enfortir la resiliència dels nostres sistemes alimentaris” i a “ser proactius en la millora del medi ambient”

El Gastronomic Forum Barcelona, que ha reunit durant tres dies més de 300 empreses i 60 xefs que sumen 46 estrelles Michelin, s’ha clausurat avui amb la lectura del Manifest Barcelona per a una Alimentació Sostenible, que reclama “reconduir els sistemes alimentaris i redirigir les estratègies” amb “visió sistèmica” i “una governança pràctica i efectiva basada en l’ètica”. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha explicat en l’acte de cloenda que “Barcelona ja és referent d’una gastronomia professional de primer nivell però també volem ser-ho de gastronomia sostenible perquè estem convençudes que és el futur i que estem molt ben posicionades”.

 

 

La lectura del Manifest ha comptat també amb la participació del codirector de Gastronomic Forum Barcelona, Pep Palau; el cuiner d’El Celler de Can Roca, Joan Roca; la representant de l’Associació de Dones del Món Rural, Urgell Isus; una representant de l’associació “Les Cuineres de Sils”, Maria Solà; i el director de la Fundació Alícia –entitat encarregada d’elaborar la declaració—, Toni Massanés. El text reivindica “el paper fonamental de les dones en la creació i gestió d’estratègies alimentàries bones, sanes i sostenibles”, que ha estat invisibilitzat i gens valorat”, i apunta a aquest menysteniment com “una de les causes dels desequilibris actuals”.

 

Barcelona Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021 | Dossier de premsa

Barcelona és un dels grans centres europeus de consum i comercialització alimentària. L’any de la capitalitat mundial de l’alimentació sostenible vol ser una palanca per impulsar una transició alimentària cap a la sostenibilitat amb la qual s’aconsegueixi enfortir les economies locals sostenibles i millorar la salut de les persones, així com la del conjunt del planeta. Inclou el desenvolupament de més de 90 projectes i polítiques de foment de l’alimentació sostenible i una programació que va començar el gener de 2021 i culminarà amb l’inici del procés d’elaboració d’una Estratègia Alimentària de ciutat amb horitzó 2030 que esdevingui el full de ruta que caldrà seguir en les polítiques alimentàries per als propers anys a la ciutat.





Paraules clau

alimentació saludable/