S’inicien obres per millorar més de 3.000 m2 de paviment dels carrils bus de la ciutat : Servei de Premsa

S’inicien obres per millorar més de 3.000 m2 de paviment dels carrils bus de la ciutat

22/10/2021



Temps estimat de lectura: 4 minuts

L’objectiu és actuar en aquells trams més deteriorats per l’increment de l’ús i de la freqüència de pas dels autobusos, millorant el paviment per guanyar en comoditat pels usuaris, velocitat comercial del servei i seguretat en la conducció

A partir de dilluns s’inicien les obres a l’avinguda Diagonal i el mes que ve continuaran al passeig de Sant Joan i als carrers Rosselló i Mallorca. A partir del gener es continuarà amb noves intervencions a la Diagonal, i actuacions a la Gran Via i al carrer Sepúlveda

Aquestes obres de reforç de carril bus compten amb un pressupost d’1,1M€ (IVA inclòs)

L’Ajuntament de Barcelona treballa per potenciar una mobilitat més segura, eficient, sostenible i saludable, fomentant els desplaçaments a peu, en transport públic i en bicicleta, d’acord amb el que marca el Pla de Mobilitat Urbana (PMU) 2024.

Els darrers anys la xarxa d’autobús de Barcelona ha experimentat diversos canvis amb la implantació de la Nova Xarxa Bus, la reordenació de la xarxa convencional i l’aposta pel bus a demanda, que han permès desenvolupar i potenciar aquest mitjà de transport públic. Aquest increment i aquesta millora del servei han provocat que el paviment d’alguns carrils bus de la ciutat s’hagi vist deteriorat per un major ús i freqüència del pas dels autobusos, derivat de l’augment de línies, així com també per la circulació d’autobusos de majors dimensions.

Per tal de donar resposta a aquesta situació, i amb l’objectiu de millorar el servei als usuaris, la velocitat comercial dels autobusos i la seguretat en la conducció, l’Ajuntament de Barcelona inicia un seguit d’actuacions per reparar i millorar trams de la plataforma i el ferm de diversos carrils bus de la ciutat, eliminant qualsevol risc per a la circulació. Entre les actuacions a dur a terme s’hi inclouen demolicions, pavimentacions, senyalització vertical i abalisament. El pressupost és d’1,1M€ (IVA inclòs). Els primers punts on s’actuarà són els següents:

Els treballs començaran el 25 d’octubre i s’allargaran fins el 3 de desembre. Per dur-los a terme s’ocuparà el tram de carril bus afectat i un segon carril de circulació, mantenint-ne un d’operatiu. Les tasques obligaran a desplaçar una parada de bus.

Les tasques es faran del 2 de novembre al 27 del mateix mes. S’afectarà el tram de carril bus on s’intervé i caldrà anul·lar l’actual carril bici entre Cartagena i Lepant. S’habilitaran dos carrils per la circulació.

Els treballs tindran lloc entre el 2 de novembre i el 26 del mateix mes. Implicaran el tall total de trànsit en aquest punt, que s’haurà de desviar pels carrers Rosselló, Roger de Flor i Còrsega. Durant aquest període el carril bici restarà operatiu, excepte alguns dies puntuals.

Les obres s’iniciaran el 27 de novembre i acabaran el 27 de desembre. Afectaran al tram de carril bus i un segon carril, mantenint-ne operatius dos de circulació.

A partir del mes de gener continuaran les intervencions de millora amb actuacions al tronc central de l’avinguda Diagonal (sentit sortida de la ciutat), entre Plaça Francesc Macià i Numància (740 metres lineals); a la Gran Via, entre passeig de Gràcia i Pau Claris (130 metres lineals); i al carrer Sepúlveda, entre Muntaner i Casanova (130 metres lineals).  En total s’actuarà sobre prop de 1.490 metres lineals de paviment que suposaran renovar un total de 3.099 m2

 

Altres actuacions de millora als carrils bus de la ciutat

Aquesta intervenció arriba després que el 2020 Barcelona hagi donat un fort impuls a la millora de la infraestructura de carrils bus de la ciutat per tal de millorar aquest servei de cara als usuaris. Durant l’any passat es van dur a terme un total de 23 actuacions, que van ser les següents:





Paraules clau

carrils bus/ de Mobilitat Urbana (PMU)/ de Mobilitat Urbana (PMU) 2024/ mobilitat/