Arrenca la Future of Tourism World Summit que reflexionarà sobre el model de turisme post pandèmia : Servei de Premsa

Arrenca la Future of Tourism World Summit que reflexionarà sobre el model de turisme post pandèmia

26/10/2021



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Jaume Collboni ha destacat la tria de Barcelona com a seu de la Cimera pel seu paper clau com a pionera en la reflexió sobre un turisme sostenible i de qualitat

La cimera culminarà amb el Barcelona Call for Action, un compromís que vol ser referent internacional per a avançar cap a un model de turisme innovador, ètic i sostenible

Aquest matí s’ha inaugurat la La Future of Tourism World Summit que se celebra fins demà, 27 d’octubre, a la Casa Llotja de Mar de Barcelona. Una cimera que vol debatre i reflexionar sobre el paper clau del turisme en la reactivació de l’economia en l’era post-pandèmica. Per fer-ho  aplegarà ministres de turisme i secretaris d’Estat d’una vintena de països, empresaris, alcaldes, representants d’organismes internacionals i més de 150 ponents internacionals.

 

 

Han participat a la inauguració la ministra d’Industria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto; el secretari general de l’Organizació Mundial del Turisme de las Nacions Unides (OMT), Zurab Pololikashvili; el conseller d’Empresa i Treball de la  Generalitat, Roger Torrent;  el president de la Fundació INCYDE, José Luis Bonet; el president de la Fundació Advanced Leadership, Juan Verde; i , el tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni. Jaume Collboni ha destacat que Barcelona és el lloc idoni per fer aquest primer Summit perquè  és una ciutat  pionera en el debat sobre sostenibilitat i turisme. “Si en alguna ciutat del món s’ha donat aquest debat, si en alguna ciutat amb projecció internacional i amb capacitat de traslladar la seva imatge i atraure talent, inversions i d’atreure també turisme, aquesta ciutat és Barcelona”. Collboni ha assenyalat també que la covid ha estat una gran oportunitat per a pensar i reflexionar en profunditat a tot el món sobre “quin turisme i quant turisme volem, sobre la necessitat de preguntar-nos aquelles ciutats, països i regions que som partidaris de tenir una indústria del turisme pròspera com cal conciliar amb unes demandes creixents de sostenibilitat, equitat i qualitat”, ha conclòs.

El congrés ha arrencat amb un debat ministerial impulsat per l’OMT, on han participat  ministres de turisme i secretaris d’Estat d’una vintena de països. Un debat sobre el paper clau de la indústria del turisme en la reactivació de l’economia a tot el món en  l’era post-pandèmica, i l’indispensable enfocament sectorial per a accelerar el canvi cap a una indústria més sostenible.

El congrés es clourà demà amb un manifest, el Barcelona Call to Action for the Future of Tourism, que vol ser un referent per a avançar cap a un nou model de turisme més innovador, ètic i sostenible.

L’objectiu de la Future of Tourism World Summit és proposar solucions als desafiaments que planteja el turisme a nivell mundial després de la covid-19, desenvolupar sistemes de col·laboració perquè la crisi pugui covertir-se en una oportunitat de progrés compartida i contribuir a la reactivació econòmica global del sector, responsable de gairebé l’11% del PIB global, però que s’ha vist durament afectat per les restriccions de la pandèmia.

La cimera l’organitzen la Fundació Advanced Leadership, la Fundació INCYDE de les Cambres de Comerç Espanyoles i l’Organizació Mundial del Turisme de les Nacions Unides (OMT) amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB).





Paraules clau

turisme/