Colau lliura el Premi Nat a l’ecòloga forestal Nalini Nadkarni : Servei de Premsa

Colau lliura el Premi Nat a l’ecòloga forestal Nalini Nadkarni

27/10/2021



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’especialista en el dosser dels boscos tropicals i temperats ha rebut la distinció per l’estudi i la defensa dels boscos d’arreu, i la creació d’eines educatives i de comunicació dirigides a tots els àmbits de la societat

El Centre Excursionista de Catalunya i la Institució Catalana d’Història Natural han obtingut la Menció d’Honor Nat per la tasca acadèmica i educativa en la recerca i la divulgació de les ciències naturals, amb la qual han contribuït de manera decisiva a la història del Museu de Ciències Naturals de Barcelona

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha lliurat avui el Premi Nat 2021 a la Sala d’Actes del Museu de Ciències Naturals de Barcelona. Hi ha participat també la directora del Museu, Anna Omedes, que ha conduït l’acte; el naturalista i arqueòleg Jordi Serrallonga, i la divulgadora mediambiental Carlota Bruna. Per altra banda, l’ecòloga premiada, Nalini Nadkarni, ha pronunciat la conferència Teixint un tapís de ciència, natura i persones per protegir la nostra terra única.

 

 

El Premi Nat va néixer l’any 2018 per commemorar el 140è aniversari del Museu. Es tracta d’una distinció honorífica que premia persones o institucions que han aportat una nova mirada a la divulgació de les ciències naturals i que han contribuït a crear vocacions científiques i a conservar la natura. El Premi Nat, que s’atorga cada any a persones o a institucions de l’àmbit local o internacional, consisteix en un premi i una menció d’honor. Els guardonats amb el Premi Nat reben una peça especialment dissenyada per l’escultor Antoni Llena i els mereixedors de la Menció d’Honor, una serigrafia del pintor Perico Pastor.

Nalini Nadkarni, ha rebut el Premi Nat per l’entusiasta tasca de recerca i divulgació de la biodiversitat i el medi ambient, centrada en l’estudi i la defensa dels boscos d’arreu del planeta; i per la creació d’originals eines de comunicació i educatives dirigides a tots els àmbits de la societat, que incideixen, també, en els temes de gènere i en els grups amb risc d’exclusió.

Pel que fa a la Menció d’Honor Nat, Centre Excursionista de Catalunya i Institució Catalana d’Història Natural, es distingeix per la gran tasca acadèmica i educativa en la comprensió, l’exploració, la recerca i la divulgació de les ciències naturals, així com en la preservació del medi ambient entre la ciutadania. Un tasca encetada al segle XIX, que continua amb èxit fins als nostres dies i que ha contribuït de manera decisiva a la història del Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

El jurat que ha lliurat aquests premis està format per:
– Dacha Atienza, cap de Recerca i Col·leccions del Museu de Ciències Naturals de Barcelona.
– Mara Dierssen, neurobiòloga i divulgadora científica.
– Martí Domínguez, biòleg i director de la revista Mètode.
– Xavier Duran, periodista de TV3.
– Teresa Garnatje, directora de l’Institut Botànic de Barcelona.
– Anna Omedes, directora del Museu de Ciències Naturals de Barcelona.
– Joandomènec Ros, catedràtic d’Ecologia de la Universitat de Barcelona.





Paraules clau

Premi Nat 2021/