Barcelona guanya les eleccions a la direcció de la xarxa de grans ciutats europees : Servei de Premsa

Barcelona guanya les eleccions a la direcció de la xarxa de grans ciutats europees

05/11/2021



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Barcelona, Gant, Leipzig i Tallin han estat escollides com a membres del Comitè Executiu d’Eurocities i s’han imposat a les candidatures de Madrid, Eindhoven i Ljubljana

Han participat a les eleccions cent de les ciutats amb més població d’Europa. Amb 86 vots, Barcelona ha estat la més votada d’entre totes les candidatures

La tercera tinenta d’alcaldia, Laia Bonet, ha defensat a Leipzig la candidatura de Barcelona que aposta per fer bandera de 4 temes clau en els propers 3 anys: recuperació social, transició verda, transformació digital justa, i reconeixement del paper de les ciutats

Les ciutats de Barcelona, Gant, Leipzig i Tallin han estat escollides per formar part la direcció d’Eurocities, la xarxa de grans ciutats europees. Barcelona tornarà a formar a part, així, del Comitè Executiu de la xarxa, format per 12 ciutats, i que presideix Florència.

La tercera tinenta d’alcaldia d’Agenda 2030, transició digital, esports, coordinació territorial i metropolitana i responsable de les relacions internacionals, Laia Bonet, ha participat a Leipzig, a l’assemblea general d’Eurocities on han tingut lloc debats i reunions bilaterals amb alcaldes i tinents d’alcaldia de les diferents ciutats per postular les diferents candidatures. Amb 86 vots, Barcelona ha estat la més votada d’entre totes les candidatures

Laia Bonet ha celebrat que “el lideratge europeu de Barcelona compta amb un ampli suport de les grans ciutats d’Europa”. “Barcelona es consolida com a referent europeu entre les ciutats espanyoles”, ha afirmat abans de destacar que “seguirem treballant intensament per una recuperació verda i digital que posi la justícia social al centre.”

Les eleccions al Comitè Executiu d’Eurocities han comptat amb la participació d’un centenar de grans ciutats d’Europa. És l’únic procés electoral que existeix a Europa per escollir representants de ciutats a nivell europeu. Les quatre ciutats escollides s’han imposat a les candidatures presentades per les ciutats de Madrid, Eindhoven i Ljubljana.

La candidatura de Barcelona aposta per fer bandera de 4 temes clau en els propers 3 anys: recuperació social, transició verda, transformació digital justa, i reconeixement del paper de les ciutats, amb el seguiment dels fons europeus i la lluita per la institucionalització del paper de les ciutats en les decisions de la UE.

Barcelona, ciutat fundadora d’Eurocities, ha estat membre del Comitè Executiu del 1989 al 1994 –en plena consolidació de la xarxa-; del 2001 al 2003 i des del 2012 fins ara. La creixent importància del paper de les ciutats a la UE, però, fa que aquestes hagin estat les primeres eleccions competitives (amb més candidatures que llocs a escollir) a les quals s’ha presentat.

La voluntat de Barcelona és la de col·laborar amb la resta de 10 ciutats catalanes i espanyoles que en formen part, per fer corretja de transmissió entre elles i el conjunt de la direcció d’Eurocities.

Barcelona té un llarg historial de participació activa en els diferents fòrums i grups de treball d’Eurocities i per aquest 2022 ja ha estat escollida com a seu on celebrar el Social Affairs Forum. A més, en l’actualitat ostenta la presidència KSF (Knowledge Society Forum); la presidència grups de treball d’Ocupació (dins del fòrum Afers Socials) i el de Ciutats per a Tothom Sense Barreres (dins del fòrum Mobilitat)  així com la vice-presidència d’Habitatge (dins del fòrum Afers Socials)  i City Branding  & Relacions Econòmiques Internacionals (dins del fòrum de desenvolupament econòmic).





Paraules clau

Eurocities/