Servei de Premsa
28/11/2024
El consum en alimentació a Barcelona genera 2,5 milions de tones de CO2 anuals
08/11/2021
Temps estimat de lectura: 1 minut
Es tracta de la petjada de carboni total generada fora de la ciutat com a conseqüència del consum d’aliments, que inclou la producció, el processat, la fabricació dels envasos i la distribució dels productes
L’estudi calcula quins són els productes més emissors i estableix que reduir el consum de proteïna animal en general i en particular de carn és l’acció amb més impacte del sistema alimentari per combatre l’emergència climàtica.
La petjada climàtica de l’alimentació a la ciutat, que fins ara no s’havia calculat, representa gairebé tant (70%) com totes les emissions generades a la ciutat, dada recollida en la Declaració d’Emergència Climàtica de Barcelona
Aquest diagnòstic reforça l’aposta de la ciutat amb The Barcelona Challenge for Good Food and Climate, presentat el passat 21 d’octubre amb 15 ciutats més en el marc de 7è Fòrum del Pacte de Milà que va tenir lloc a la ciutat i que ajudarà a orientar Estrategia de Ciutat per l’Alimentació Sostenible que comença el seu procés d’elaboracio durant aquest mes de Novembre
La magnitud de la petjada confirma la necessitat urgent de transformar el sistema alimentari a les ciutat per fer front a l’emergència climàtica, un del debats que es plantegen aquests dies a la COP26 de Glasgow
Descarregar nota de premsa en format PDF
Descarregar document relacionat
Paraules claualimentació/ petjada de carboni/