Pre-Venim a les escoles: el nou vehicle dels Bombers de Barcelona per divulgar la cultura de la prevenció d’incendis entre els infants i els joves : Servei de Premsa

Pre-Venim a les escoles: el nou vehicle dels Bombers de Barcelona per divulgar la cultura de la prevenció d’incendis entre els infants i els joves

08/11/2021



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Aquest vehicle augmentarà la capacitat dels cos de Bombers de fer arribar el coneixement sobre mesures de prevenció i autoprotecció d’incendis a les escoles

El tinent de l’alcaldia de Seguretat i Prevenció, Albert Batlle, acompanyat pel cap dels Bombers de Barcelona, Sebastià Massagué, han presentat aquest matí el vehicle Pre-Venim a les escoles, el nou vehicle del Servei de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament destinat a la divulgació de mesures de prevenció i d’autoprotecció d’incendis a infants i joves dels diferents centres educatius de la ciutat.

La prevenció d’incendis és un dels pilars bàsics del Cos de Bombers de Barcelona, per aquest motiu és important la seva promoció i difusió entre la ciutadania en general i especialment entre la població més jove per ral d’evitar sinistres. Amb aquest objectiu es posa en marxa el vehicle Pre-Venim, un vehicle que ha havia arribat al final de la seva vida útil al servei actiu i que s’ha adequat com a vehicle pedagògic per tal de fer arribar a tot arreu els consells de prevenció i d’autoprotecció.

El vehicle està dotat de les tecnologies necessàries per poder realitzar les pràctiques en centres amb diversos graus de prestacions:

Amb aquest nou vehicle els Cos dels Bombers de Barcelona suma una nova eina a la tasca de divulgar les mesures de prevenció i d’autoprotecció.

Fins ara aquesta vessant pedagògica es realitzava des de l’Aula de la Prevenció de la Vall d’Hebron amb l’objectiu de divulgar les mesures de prevenció i d’autoprotecció entre els diversos col·lectius de la població a través de programes contra incendis. Aquests programes pretenen divulgar i explicar com cal actuar davant el risc d’incendis, abans (prevenció) i després (autoprotecció).

A través de l’Aula de la Prevenció del Parc de la Vall d’Hebron es fan arribar aquests consells i s’hi duen a terme sessions formatives basades en la cultura de la prevenció.

L’objectiu educatiu és que la població sàpiga i aprengui a adoptar conductes correctes en situacions de risc, però sobretot com evitar-les.

En els últims tres anys s’han realitzat 823 sessions formatives a l’Aula de la Prevenció de la Vall d’Hebron on han assistit 22.270 persones.

Un altre dels espais dedicat a difondre la cultura de la prevenció és Espai Bombers Parc de la Prevenció de Barcelona del carrer Lleida, un equipament dedicat a la prevenció del risc, a l’autoprotecció i al reconeixement a la funció social del Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament de Barcelona.

 

 





Paraules clau

bombers/ Bombers de Barcelona/ Pre-Venim/ prevenció/ seguretat/ vehicle Pre-Venim/