Laia Bonet reivindica Barcelona com a referent europeu d’una transició digital justa : Servei de Premsa

Laia Bonet reivindica Barcelona com a referent europeu d’una transició digital justa

15/11/2021Temps estimat de lectura: 3 minuts

La tercera tinenta d’alcaldia, Laia Bonet ha inaugurat avui la primera jornada “Humanism in the digital age: the urban contribution” que l’Ajuntament de Barcelona i Digital Future Society han organitzat per avaluar l’impacte de la transformació digital a les ciutats i els riscos que comporta

Bonet ha compartit la sessió d’obertura amb Carme Artigas, Secretària d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial del Govern d’Espanya i Cristina Colom, directora de Digital Future Society

La tercera Tinenta d’Alcaldia d’Agenda 2030, transició digital, esports, coordinació territorial i metropolitana de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet, ha reivindicat Barcelona com a referent europeu d’una transició digital justa, -l’humanisme tecnològic-, i ha defensat el paper de lideratge que vol exercir en el debat sobre l’impacte de la digitalització a les ciutats.

 

 

Bonet ha inaugurat avui la primera jornada “Humanism in the digital age: the urban contribution” que l’Ajuntament de Barcelona i Digital Future Society han organizat a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i on ha compartit escenari amb Carme Artigas, Secretaria d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial del Govern d’Espanya i Cristina Colom, directora de Digital Future Society.

“Volem liderar amb fermesa el model europeu d’humanisme tecnològic que situï les persones, els drets humans i el progrés social al centre”, ha sentenciat Bonet. Segons ha detallat, això significa treballar per a una transformació digital que superi l’existència de bretxes, que garanteixi un tractament de dades responsable i que tingui en compte la protecció del medi ambient.

“La tecnologia no és neutre i cal impulsar polítiques transformadores i socialment ambicioses. La tecnologia i l’ús de les dades no té sentit sinó s’utilitza per millorar la qualitat de vida dels nostres veïns, dels nostres barris i les nostres ciutats”. “Enlloc de situar com a prioritat els beneficis, els governs i el sector públic hem de pressionar per protegir la gent, i els més vulnerables, i els seus drets”, ha dit Bonet.

Després de lamentar que la COP’26 de Glasgow “hagi fracassat en assolir els ambiciosos objectius que necessita el planeta”, Bonet ha destacat que la transformació digital i la transició ecològica son els dos grans reptes actuals que van estretament lligats i interrelacionats. “Hi ha una estreta relació quan parlem de consum energètic i justícia social. Una transició digital justa significa distribuir els costos de la descarbonització de manera justa. Una transició digital justa significa distribuir els beneficis de la digitalització de manera equitativa, ha dit. Son transformacions que ens poden portar a societats més justes però també ser una font de noves  desigualtats, ha alertat.

La jornada d’avui “Humanism in the digital age: the urban contribution” reunirà als principals agents de l’administració pública, responsables polítics, experts, investigadors, activistes i organitzadors de la comunitat, incidint en la importància d’actuar per construir una agenda digital més sostenible, equitativa i inclusiva.

El debat vol potenciar el pensament crític sobre els impactes socials de la tecnologia, en un escenari on les tecnologies emergents com la Intel·ligència Artificial i l’automatització algorítmica creixen sense precedents. La digitalització global continua augmentant la bretxa de desigualtat i la bretxa digital i per això, davant d’aquesta accelerada i asimètrica transformació digital, els organitzadors de la jornada aposten per impulsar solucions que posin el focus a l’humanisme tecnològic i prioritzin l’empoderament del ciutadà a l’entorn urbà.

El programa complert, totes les sessions i tots els ponents els podeu trobar en el següent enllaç: https://barcelonadigitalhumanism.digitalfuturesociety.com/ca/#speakersCompartiu aquest contingut

Paraules clau
humanisme digital/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina