Finalitzen els enderrocs i es reobre el passatge Siguenza : Servei de Premsa

Finalitzen els enderrocs i es reobre el passatge Siguenza

18/11/2021



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Avui han finalitzat els enderrocs dels tres edificis més malmesos del passatge Sigüenza i s’ha reobert aquesta espai

La deconstrucció es va iniciar el mes d’agost i s’ha fet de manera manual durant tots aquests mesos

L’Ajuntament de Barcelona continua treballant ara amb les expropiacions de 8 finques del passatge, per encarar la transformació definitiva d’aquest entorn

Avui ha finalitzat la deconstrucció dels immobles del passatge Sigüenza que es trobaven amb males condicions estructurals. Es tracta de les finques 93, 95  i 97-99. Les tasques d’enderroc es van iniciar el mes d’agost i s’han estat realitzant fins aquest mes de novembre de manera manual. Acabats els treballs, aquesta tarda s’ha reobert el pas del passatge Sigüenza.

 

 

D’aquesta manera el Govern municipal dona un pas més per donar compliment al compromís adquirit el passat mes de juny relatiu a executar el pla urbanístic previst en aquest àmbit de la ciutat, que contempla construir en aquest espai habitatge de protecció per a reallotjaments.

Recordem que el mes de setembre també es va iniciar el procés d’expropiació de 8 finques del passatge Sigüenza. En concret es tracta de les finques 89, 91, 101, 103, 105, 107, 109 i 111-113. L’operació engloba a 24 habitatges i 1 local i afecta a un total de 71 persones que estarien empadronades en aquestes finques. Un cop finalitzi aquest nou procés, i sumant les intervencions ja realitzades, s’hauran executat la meitat de les expropiacions previstes en aquest passatge. Així, només quedaran 11 finques més per expropiar, com a pas previ per enderrocar les construccions existents i construir els nous habitatges de protecció.

Respecte a la deconstrucció que avui finalitza, les finques que s’han enderrocat es troben desallotjades des del segon semestre de l’any 2020. Durant aquest temps, l’Ajuntament de Barcelona ha garantit reallotjament temporal a les persones que hi vivien a través del CUESB, el centre de Serveis Socials del Carmel (IMSS) i l’Oficina de l’Habitatge d’Horta-Guinardó (IMHAB), i se’ls ha fet un acompanyament individualitzat, cas a cas, a través del qual se’ls han ofert diverses alternatives habitacionals i socials.

Des del mes de juliol, també continuen desallotjats els immobles situats al carrer Sigüenza 91, i al passatge Sigüenza 91 i 101. Des del Districte d’Horta-Guinardó, el CUESB i el centre de Serveis Socials del Carmel (IMSS) s’ha fet un dispositiu especial per garantir l’allotjament temporal durant aquest temps a tots els afectats.

La problemàtica en aquest entorn es va iniciar el 29 d’agost de 2020, quan l’Ajuntament de Barcelona va haver de desallotjar d’urgència l’edifici situat al passatge Sigüenza 95 pel seu mal estat a nivell estructural, declarant-lo posteriorment en situació de ruïna imminent. També a conseqüència d’aquest incident va haver de desallotjar el número 93. A partir d’aquest succés, el Districte d’Horta-Guinardó, a través d’una empresa especialitzada, va dur a terme una revisió completa de tots els immobles situats en aquest passatge i al carrer Sigüenza. L’anàlisi va concloure que tant l’edifici situat al passatge Sigüenza 95, com els del número 93 i 97-99 es trobaven en mal estat i en conseqüència s’havien d’enderrocar.

El passatge Siguenza té un desnivell de 7.45 metres i una pendent aproximada de 9%, sent el punt alt del carrer el nº 113. Moltes de les construccions existents es van començar a executar als anys 50 aproximadament amb una tipologia d’autoconstrucció i van anar creixent  en alçada progressivament.





Paraules clau

passatge Sigüenza/