La pandèmia fa baixar els nous diagnòstics de malalties cròniques un 36% i els de càncer un 22% durant l’any 2020 a la ciutat de Barcelona : Servei de Premsa

La pandèmia fa baixar els nous diagnòstics de malalties cròniques un 36% i els de càncer un 22% durant l’any 2020 a la ciutat de Barcelona

19/11/2021Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’informe ‘La Salut a Barcelona 2020’ fet per l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) recull igualment un increment de la prevalença de mala salut mental en homes del 16,5% el 2016 al 23,3% el 2021 i en les dones del 19,9% al 35,8% pels mateixos anys

La irrupció de la Covid-19 a la ciutat ha afectat més a les persones amb pitjors condicions de vida i a les dones, en un context en que els problemes de salut mental també tenen més incidència en les noies dels barris més desafavorits

Des del començament de l’any 2020 la salut de la població ha sofert l’impacte de la irrupció de la pandèmia de la Covid-19. L’informe La Salut a Barcelona 2020 fet per l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) descriu el seu efecte a la ciutat i ofereix dades rellevants sobre la salut de la població resident a Barcelona, els principals determinants i les desigualtats socials en la salut, tenint en compte aquest impacte. És en aquest context que l’informe de l’ASPB assenyala que la pandèmia ha suposat un descens, l’any 2020, del nombre de nous diagnòstics de malalties cròniques, càncers i nous casos d’ansietat i depressió. Aquesta davallada s’observa a tots els grups d’edat i en ambdós sexes. En aquest sentit, el document apunta que caldrà analitzar pròximament l’impacte en la salut d’aquest infradiagnòstic generalitzat a causa de la pandèmia.

Segons dades del Sistema d’Informació dels Serveis d’Atenció Primària (SISAP), els diagnòstics de malalties cròniques es van reduir el 2020 al voltant d’un 36% respecte de l’any anterior. La baixada més significativa es troba al grup de majors de 65, arribant al voltant del 39%, tant en homes com en dones. En concret els diagnòstics d’hipertensió arterial van baixar un 34,1%, els de diabetis un 33,8% i els de cardiopaties isquèmiques un 29,3% respecte al 2019. Així mateix, l’any 2020 es van diagnosticar 7.618 nous casos de càncer, 2.203 casos menys que l’any 2019. Això suposa, una reducció d’un 22% dels diagnòstics de càncer l’any 2020 respecte l’any anterior.

[…]

 

Descarregar nota de premsa en format PDF

Descarregar enllaç relacionat

 

Paraules clau

2020/ salut/ salut 2020/

Anar a l'inici d'aquesta pàgina