Barcelona lliura la Medalla d’Or al Mèrit Cívic, a títol pòstum, a l’empresari Mariano Puig : Servei de Premsa

Barcelona lliura la Medalla d’Or al Mèrit Cívic, a títol pòstum, a l’empresari Mariano Puig

22/11/2021

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha lliurat avui la medalla d’Or al Mèrit Cívic, a títol pòstum, a l’empresari Mariano Puig, en un acte que s’ha celebrat al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. El primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, ha fet la motivació de l’atorgament de la medalla.

La glossa del guardonat ha anat a càrrec del president del Grupo Godó, Javier de Godó, comte de Godó, del professor d’IESE, Jordi Canals, i els seus fills Marc i Marian Puig; la vídua del guardonat, Maria Guasch, ha recollit la Medalla d’Or.

 

 

L’empresari Mariano Puig Planas, ha rebut a títol pòstum, la Medalla d’Or al Mèrit Cívic,  en reconeixement de la seva visió empresarial i la seva capacitat de lideratge que el van convertir en una peça clau del món empresarial barceloní a nivell internacional.

El plenari del Consell Municipal de l’Ajuntament de Barcelona del 23 de juny de 2021 va decidir atorgar per unanimitat la Medalla d’Or al Mèrit Cívic en valorar “la història de l’expansió de Puig com a empresa familiar centenària, és també una metàfora de l’impuls internacional de la nostra ciutat en el darrer segle. Una mostra de com, mitjançant el talent, la reinvenció i la suma d’esforços, una empresa familiar fundada el 1914 es transforma en una gran multinacional, de la mateixa manera que una ciutat com Barcelona fa el salt cap a una metròpolis amb vocació global.”

El reconeixement també posa en valor la contribució de Mariano Puig d’impulsar la imatge de Barcelona arreu del món: un gran exponent a nivell mundial dels millors atributs de Barcelona, una ciutat mediterrània que creu fermament en el valor del disseny i la creativitat.

 

Mariano Puig Planas

Nascut a Barcelona el 1927, va estudiar Enginyeria química i va formar part de la segona promoció de l’escola de negocis IESE. Amb només 30 anys es va convertir en director executiu de l’empresa familiar. Als anys 50, Mariano Puig, amb el seu germà Antoni, va portar a Estats Units la fragància Aigua Lavanda i va aconseguir importar a Espanya la marca Max Factor. El 1962, va obrir la primera filial a l’estranger, i va fer la seva entrada al mercat francès el 1968, amb un contracte amb Paco Rabanne, al qual van seguir d’altres amb Carolina Herrera, Antonio Banderas o Nina Ricci.

La companyia familiar Puig ha sabut transitar en el relleu generacional fins al punt que el seu cas ha estat estudiat a la prestigiosa Universitat de Harvard, i és ara una autèntica multinacional familiar que el 2019 —últim exercici abans de la pandèmia— va facturar 2.000 milions d’euros.

A més, Puig va ser impulsor de múltiples iniciatives en l’àmbit empresarial català i espanyol com l’Institut de l’Empresa Familiar i del seu homònim europeu, European Family Business. També va formar part del patronat de la Fundació Pro Reial Acadèmia Espanyola, del Consell Internacional de la Universitat de Barcelona, de la Fundació MACBA, el patronat de la Fundació Princesa d’Astúries, la Fundació Esade i Sport Cultura Barcelona, entre d’altres. I va rebre el premi Reino de España que atorguen els cercles d’empresaris de Madrid, País Basc i Barcelona.Compartiu aquest contingut