El ‘Canta Gran!’ estrena un documental sobre el seu 20è aniversari : Servei de Premsa

El ‘Canta Gran!’ estrena un documental sobre el seu 20è aniversari

23/11/2021

Aquesta tarda s’ha estrenat ‘Canta Gran, el documental’ un recull gràfic en commemoració del 20è aniversari del projecte

Aquesta tarda, al Casino de l’Aliança del Poblenou, s’ha estrenat ‘Canta Gran, el documental’, una pel·lícula que permet fer una immersió en les vivències i experiències de les persones grans que participen en el concert que se celebra anualment a L’Auditori des de fa vint anys.

 

 

 

En el documental, que compta amb la participació dels i les cantaires, l’equip municipal de la Direcció de Persones Grans i l’equip del servei educatiu de L’Auditori de Barcelona, mostra la preparació i la celebració d’un concert molt especial, no només per ser la 20ena edició, sinó perquè suposava la tornada a l’escenari dels cantaires després de l’aturada causada per la pandèmia.

El regidor d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat, Joan Ramon Riera, ha posat en valor el projecte: “quan diem que un projecte és coral, significa que és molt participat i col·lectiu; i el documental que presentem és justament això, ja que en aquests vint anys han passat com a organitzadores o cantaires milers de persones. Amb la seva participació ha quedat palès que gran part de les persones grans usen el seu temps en activitats d’envelliment actiu i que molts, Barcelovers declarats, ho fan per fer una ciutat més humana i més amiga de les persones”. “El meu record per aquells i aquelles que han marxat i les meves felicitacions a tothom que ha participat en aquests 20 anys de Canta Gran!” ha conclòs.

La proposta musical i pedagògica ‘Canta Gran!’, va celebrar el passat juliol la seva 20ena edició amb un concert coral protagonitzat per 280 persones grans a L’Auditori de Barcelona on van preparar un repertori que combinava i recordava cançons de totes les edicions viscudes. Tot i que el concert sempre coincideix amb la festivitat de Nadal, no es va voler renunciar a la celebració del seu aniversari, per tant, tots els assajos es van realitzar de manera virtual i els cantaires només es van trobar per primera vegada a l’assaig general.

Any rere any, des del 2000, aquest projecte aplega les corals de persones grans de Barcelona al voltant d’un concert temàtic a l’escenari únic i privilegiat de L’Auditori. Aquesta iniciativa segueix les línies de promoció de l’apoderament i l’envelliment actiu, fomentant que les persones grans participin plenament en la societat i que el seu valor repercuteixi en el conjunt d’aquesta. Cantar, i cantar en grup, aporta beneficis tant físics com psicològics; és una eina de participació social, de millora i de manteniment de la salut i de desenvolupament personal gràcies a la pràctica d’una activitat artística.Compartiu aquest contingut