S’amplia el termini per postular-se al Premi Barcelona a l’Empresa Innovadora en Organització i Usos del Temps : Servei de Premsa

S’amplia el termini per postular-se al Premi Barcelona a l’Empresa Innovadora en Organització i Usos del Temps

23/11/2021

El termini de presentació de candidatures serà fins al 16 de desembre

Els reconeixements s’emmarquen en el Pacte de Temps de ciutat, i en la Declaració Barcelona que recull com avançar en polítiques de temps

S’amplia el termini de presentació de candidatures per postular-se als Premis Barcelona a l’Empresa Innovadora en Organització i Usos del Temps. Empreses innovadores en la gestió del temps poden presentar les seves candidatures fins al 16 de desembre, detallant les innovacions que porten a terme per fer un millor ús del temps a les seves organitzacions i per a les seves plantilles.

Aquesta és la desena edició del Premi que vol promoure i divulgar la tasca de les empreses compromeses a millorar la gestió del temps per aconseguir un equilibri entre la vida laboral, familiar i personal de les persones treballadores, i a la vegada, una major productivitat i competitivitat de les empreses.

Arran de l’impacte de la pandèmia, la gestió del temps i l’organització de les empreses pren força i accelera la transformació digital de les companyies generant un canvi estructural al qual han hagut d’adaptar-se ràpidament. Dins d’aquest marc, la implantació del teletreball ha estat també un canvi de mentalitat, vital i necessari, en la cultura, la gestió i l’organització empresarial.

Les empreses i organitzacions que es vulguin presentar han d’estar implantades a Barcelona o l’àrea metropolitana i haver desenvolupat una bona pràctica en l’organització del temps, independentment del sector al qual pertanyin.

La ciutat promou aquest premi en el marc del Pacte del Temps, una iniciativa amb els agents econòmics i socials per impulsar canvis transformadors en les organitzacions. A més Barcelona acaba de celebrar el congrés internacional del temps, que ha conclòs amb la Declaració Barcelona per continuar treballant en polítiques de temps i garantir aquest dret a la ciutadania.

 

Teletreball i d’altres mesures amb impacte

Les empreses i organitzacions que presenten la seva candidatura poden optar al reconeixement en una de les categories següents: Micro (menys de 10 treballadors/ores); Petita (a partir de 10 treballadors/ores i fins a 50); Mitjana (més de 50 treballadors/ores i fins a 250); i Gran (a partir de 250 treballadors/ores).

El jurat està format per persones expertes i representants dels àmbits econòmic, empresarial, de comerç, sindical i del món acadèmic rellevants de la ciutat. Compta amb representants de Barcelona Activa, de la Gerència Municipal de l’Ajuntament de Barcelona, Foment de Treball, la Cambra de Comerç de Barcelona – Observatori Dona, Empresa i Economia, Associació 50 X 50, PIMEC, ADEIPE, Taula del 3r Sector, Confederació de Cooperatives de Catalunya (C.C.C.), UGT, CCOO, Universitat de Barcelona, Universitat Autònoma de Barcelona, Consell de Dones de Barcelona i Time Use Initiative for a Healthy Society.

La Xarxa NUST (Nous Usos del Temps) té un paper essencial en la promoció d’aquest Premi i en el reconeixement per a les empreses que facin millors usos del temps. La seva missió és que cada cop més empreses a la ciutat impulsin noves iniciatives en aquest àmbit. Enguany, la Xarxa NUST fa 15 anys i ja agrupa més de 130 empreses i organitzacions que, proactivament, han desplegat mesures de flexibilitat horària, corresponsabilitat o treball a distància i coincideixen en destacar els resultats positius que aquestes accions generen.

En aplicar aquestes mesures, alguns dels beneficis que es produeixen són l’augment de la satisfacció de les persones treballadores i dels clients, l’increment de la productivitat, la retenció del talent, la millora del clima laboral o la disminució de la rotació, de l’absentisme i del nivell d’estrès.

 

Més informació

Declaració Barcelona sobre les polítiques del TempsCompartiu aquest contingut