Xavier Marcé participa a la presentació dels recursos turístics de la Red de Juderías sobre cultura jueva i el Call de Barcelona : Servei de Premsa

Xavier Marcé participa a la presentació dels recursos turístics de la Red de Juderías sobre cultura jueva i el Call de Barcelona

23/11/2021

El regidor de Turisme i Indústries Creatives. Xavier Marcé ha participat aquest vespre al Museu d’Història de Barcelona en la presentació de dos nous recursos que permeten aprofundir en el coneixement del patrimoni jueu de Barcelona

Es tracta de dos recursos de vinculats a la Red de Juderías: la Guia del Call de Barcelona i un Curs Online sobre cultura jueva. La Guia de Barcelona, s’edita dins de la col·lecció Rutes pels Calls d’Espanya. Caminos de Sefarad.

 

 

 

A l’acte, adreçat a guies turístics i operadors de turisme, Marcé ha destacat que guies com aquestes són “una manera de valorar el patrimoni jueu a Barcelona. Un patrimoni que uneix passat i present: a l’edat mitjana la comunitat jueva de Barcelona va arribar a ser la més nombrosa i de més pes d’entre totes les aljames dels països de la Corona d’Aragó, mentre que avui la ciutat compta amb una comunitat jueva, amb una animada vida religiosa, social i cultural.”

A l’acte també hi ha participat Marta Puig, gerent de la Red de Juderías d’Espanya; Carles Puigferrat, historiador i col·laborador de la guia del Call; i, Víctor Sorenssen, director de l’Associació Europea en defensa del Patrimoni Jueu (AEPJ).

Barcelona forma part de la Red de Juderías des de 2003, una l’associació formada per vint-i-un municipis d’Espanya que compten, en els seus conjunts medievals, amb un patrimoni històric, artístic, mediambiental i cultural, herència de les comunitats jueves que els van habitar. Barcelona es beneficia del treball en xarxa que desenvolupa la Red, com és el cas d’aquests dos projectes.

 

Més informació:

Guia de Barcelona, dins de la col·lecció Rutes pels Calls d’Espanya. Caminos de Sefarad: https://redjuderias.org/wp-content/uploads/2021/07/Barcelona-Catalan-web.pdf

Mòdul de Barcelona del curs de formació online sobre cultura jueva de la Red de Juderías: https://redjuderias.org/cursos-de-formacion-online/

 

 

 

 

 Compartiu aquest contingut