Barcelona condemna la criminalització per part d’Israel de les organitzacions que defensen els drets humans a Palestina : Servei de Premsa

Barcelona condemna la criminalització per part d’Israel de les organitzacions que defensen els drets humans a Palestina

24/11/2021

El Consell Municipal de Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat una declaració de repulsa a la campanya de desprestigi i persecució judicial de les organitzacions de la societat civil palestina per part del Govern d’Israel

Es crearà un grup sobre la cooperació de Barcelona amb Palestina, amb l’objectiu d’analitzar la canviant situació a la regió i donar suport a la cooperació sobre el terreny

El Consell Municipal de Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat una declaració per condemnar la criminalització de les organitzacions de la societat civil palestina per part del Govern d’Israel.

El 22 d’octubre de 2021, el Ministeri de Defensa d’Israel va fer pública la designació oficial de sis de les principals ONG palestines de drets humans com a organitzacions terroristes; un moviment que, segons la declaració, és “un nou intent de silenciar i acabar amb el treball de la societat civil compromesa amb la defensa dels drets de la població palestina, que són sistemàticament violats”. La Tinenta d’Alcaldia de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI, ha declarat: “davant aquestes greus acusacions, el govern de Barcelona defensarà sempre la transparència i professionalitat de les ONGs de la ciutat”.

Aquestes organitzacions i d’altres també perseguides són les que, en primera instància, denuncien les pràctiques d’ocupació i apartheid israelians també evidenciades per organitzacions internacionals com Amnistia Internacional i Human Rights Watch. Per tant, la il·legalització efectiva d’aquestes ONG les posa en risc imminent de represàlies.

Per aquest motiu, des del Consell Municipal de Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Barcelona, s’expressa, a través de la declaració aprovada, “la total repulsa i condemna a la campanya de desprestigi, criminalització i judicialització de les organitzacions de la societat civil palestina i, per extensió, a la cooperació internacional i a l’acció humanitària al Territori Ocupat Palestí per part de la potència ocupant”. També es manté el compromís i suport efectiu a través dels projectes i programes de cooperació que promouen la defensa dels drets de la població palestina.

En aquest sentit, es crearà un grup de treball del Consell Municipal de Cooperació Internacional de Barcelona sobre la cooperació de la ciutat amb Palestina, amb l’objectiu d’analitzar la canviant situació a la regió a través de les diferents capacitats dels actors de la cooperació de Barcelona que operen a Palestina i donar suport a la cooperació sobre el terreny. El grup estarà composat per les entitats i grups municipals integrants del Consell Municipal de Cooperació Internacional i per d’altres entitats de cooperació que donen suport al poble palestí.

Per últim, el Consell es compromet a treballar per garantir en tot moment la seguretat del personal de les ONG catalanes presents a territori ocupat palestí, i l’exercici de les seves tasques de cooperació i acció humanitària.

 

Document relacionatCompartiu aquest contingut