Inauguració de la senyalització del Camí de Santiago al seu pas per Barcelona : Servei de Premsa

Inauguració de la senyalització del Camí de Santiago al seu pas per Barcelona

24/11/2021

L’Ajuntament de Barcelona, el Centro Galego de Barcelona i l’Associació d’Amics, Veïns i Comerciants de La Rambla inauguren la senyalització del Camí de Santiago al seu pas per la ciutat de Barcelona. L’acte també compta amb el suport de la Federació d’Entitats Gallegues a Catalunya FEGALCAT.

El tram senyalitzat és l’antic camí que portava als pelegrins des del Port de Barcelona fins a l’Abadia de Montserrat, un camí que ara portarà als pelegrins del Portal de la Pau de Barcelona al Pòrtic de la Glòria de Santiago de Compostela

Divendres 26 de novembre, a les 19:30 h, l’Ajuntament de Barcelona, el Centro Galego de Barcelona i Amics de La Rambla inauguraran la senyalització del Camí de Santiago a La Rambla Santa Mònica, a l’alçada del Portal de La Pau. L’acte també compta amb el suport de la Federació d’Entitats Gallegues a Catalunya FEGALCAT. A l’acte hi participaran el regidor d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat, i responsable municipal de les relacions amb les cases regionals de la ciutat, Joan Ramon Riera; el president del Centro Gallego, Carlos Madianes; i Cecília Pereira, comissària del Xacobeo 2021-22, en nom de la Xunta de Galícia. A l’acte també hi assistiran el president de la FEGALCAT, Domingo Balboa, el president de la Federació de Cases Regionals de Catalunya (FECARECAT), Enrique Delgado; i el president d’Amics de la Rambla, Fermín Villar, entre d’altres.

 

Un camí amb molta història

Des de l’edat mitjana, pelegrins jacobeus van creuar Catalunya en el seu camí cap a Santiago de Compostela. El Port de Barcelona va ser punt d’arribada per pelegrins arribats des de diferents punts del mediterrani. Els pelegrins que arribaven per mar a Barcelona iniciaven el seu pelegrinatge a peu a La Rambla. El camí puja per La Rambla, gira pel carrer Ferran per passar per davant de l’església de Sant Jaume i arriba fins a la plaça de Sant Jaume. A partir d’aquí el camí és molt senzill i recte: Bisbe, Portal de l’Àngel, Passeig de Gràcia, Riera de Sant Miquel, Via Augusta, Princep d’Astúries, avinguda de Vallcarca, Gustavo Adolfo Bécquer, Passeig de la Mare de Déu del Coll, Dante, Estatut de Catalunya i Germans Desvall. Finalment, els pelegrins creuaven Collserola i el camí els portava primer a Montserrat i, després, a Santiago de Compostela.

L’any 2018 el Centro Galego de Barcelona va portar al Parlament de Catalunya el projecte de senyalitzar i reforçar la senyalització per tot el territori català. Des d’aquell moment han sigut molts els ajuntaments que han senyalitzat el Camí al pas per la seva població.

La senyalització del camí al seu pas per Barcelona s’ha fet seguint la normativa de senyalament del camí estandarditzat, adaptant-la al màxim a la senyalització de la ciutat de Barcelona, i enllaça amb el tram del Camí Català ja senyalitzat que porta de Barcelona a Montserrat.

 

La “Credencial del Peregrino” es pot recollir al Centro Galego

La “Credencial del Peregrino” és el document que acredita als pelegrins com a tals. A la “Credencial” el pelegrí anirà recollint els diferents segells dels llocs per a on passa el seu camí. L’oficina de turisme de Galícia, que es troba al Centro Galego de Barcelona (La Rambla, 35, Principal), la lliura a tots els pelegrins que comencin el seu camí a la nostra ciutat.Compartiu aquest contingut