Acte institucional unitari amb motiu del 25N : Servei de Premsa

Acte institucional unitari amb motiu del 25N

25/11/2021

Aquest migdia ha tingut lloc l’acte institucional de commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones. L’acte ha començat amb un minut de silenci en record a les dones assassinades per violència masclista.

Posteriorment, l’advocada i activista Laia Serra ha procedit a la lectura del manifest del 25N, i l’acte ha acabat amb l’espectacle teatre-musical de La Cicatriz. A l’acte hi han assistit l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI, Laura Pérez; el tinent d’alcaldia de Seguretat i Prevenció, Albert Batlle; i diferents membres del grups municipals.

El manifest d’aquest any reclama la lluita diària per una vida lliure de violències masclistes i posa l’èmfasi en les noves formes de violència com la violència obstètrica i la vulneració de drets sexuals i reproductius; la violència de segon ordre, exercida contra les persones que donen suport a les víctimes de violència masclista; la violència vicària; i la violència digital.

El document és consensuat per la Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona, Diputació de Barcelona, Diputació de Lleida, Diputació de Girona, Diputació de Tarragona, l’Associació Catalana de Municipis i la Delegació del Govern a Catalunya.

 

Manifest 25N 2021Compartiu aquest contingut