Barcelona aprova per unanimitat el nou Pla d’Acció sobre Drogues i Addiccions 2021-2024 : Servei de Premsa

Barcelona aprova per unanimitat el nou Pla d’Acció sobre Drogues i Addiccions 2021-2024

26/11/2021Temps estimat de lectura: 2 minutsEl Plenari dóna llum verda al 10è pla en la matèria, que garanteix la continuïtat a gairebé 35 anys de polítiques municipals per combatre les addicions

La prevenció dels danys associats al joc d’apostes, reduir el consum excessiu d’alcohol, disminuir les desigualtats de gènere i incloure la perspectiva LGTBI són qüestions prioritàries en el nou pla

El document és fruit d’un treball transversal liderat per l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) que ha comptat amb les aportacions de diferents institucions, entitats i persones usuàries i professionals dels serveis

El Plenari del Consell Municipal ha aprovat definitivament aquest divendres el nou Pla d’Acció sobre Drogues i Addiccions per al període 2021-2024. El Pla s’ha aprovat per unanimitat amb els vots favorables de totes les formacions polítiques amb representació a l’Ajuntament de Barcelona. El Pla d’Acció sobre Drogues i Addiccions té com a missió principal prevenir i reduir el consum de drogues i les seves repercussions negatives en la comunitat.

Aquest és el 10è Pla d’Acció que s’elabora a la ciutat, amb gairebé 35 anys de recorregut, i busca garantir un abordatge integral de les addiccions, des de la prevenció fins el tractament i la reinserció d’aquelles persones que tenen problemes derivats del consum de drogues. Per això es consideren elements clau l’equitat, la justícia social i els drets de les persones usuàries de drogues, amb l’objectiu d’evitar la discriminació i situacions d’exclusió social. Com en les anteriors ocasions, el document definitiu s’ha elaborat amb el lideratge de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) i la participació de diferents institucions, entitats i persones usuàries i professionals dels diferents serveis.

Entre les novetats del nou Pla de Drogues, que és fruit de mesos de treball transversal, destaca la incorporació d’un programa escolar específic dirigit a l’alumnat de 4rt d’ESO per a la prevenció dels danys que pot provocar l’addició al joc d’apostes. També incorpora mesures dirigides a reduir el consum excessiu d’alcohol, disminuir les desigualtats de gènere i incloure la perspectiva LGTBI, entre d’altres mesures.

Podeu consultar el Pla d’Acció Sobre Drogues i Addiccions 2021-2024 al següent enllaç: https://www.aspb.cat/pladroguesadiccionsbcn-2021-2024/Compartiu aquest contingut

Paraules clau
Pla d’Acció sobre Drogues i Addiccions/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina