Els Premis Sant Andreu reconeixen l’esforç i dedicació dels i les esportistes olímpiques del districte : Servei de Premsa

Els Premis Sant Andreu reconeixen l’esforç i dedicació dels i les esportistes olímpiques del districte

27/11/2021Temps estimat de lectura: 3 minutsEls i les esportistes de Sant Andreu que han participat en els Jocs Olímpics i Paralímpics de Tòquio 2021 han rebut una distinció personal pel seu esforç i dedicació i per esdevenir ambaixadors del districte

El premi al millor projecte d’entitats ha estat atorgat a l’Associació Amputats Sant Jordi per la seva tasca contra l’aïllament i la soledat de les persones grans i les persones amb discapacitat

L’Associació AREP per la Salut Mental ha rebut el premi especial pel seu projecte destinat a la millora de la vida de les dones amb problemes de salut mental

Dins el marc de la Festa Major del barri de Sant Andreu de Palomar, ahir es van atorgar els Premis Sant Andreu, un reconeixement a la trajectòria, el treball o les iniciatives de persones i entitats que duen a terme la seva activitat al districte.

 

 

 

Els premis posen en valor la participació comunitària dels veïns i veïnes per donar resposta als reptes que la societat actual planteja. La millora de la qualitat de vida del veïnat, i l’enfortiment de la ciutadania requereix respostes conjuntes i fer-ho així significa sumar per promoure, construir i facilitar respostes col·lectives a problemes col·lectius.

En aquest marc, el districte atorgar els Premis Sant Andreu per reconèixer el paper cabdal de les persones que hi viuen i les seves entitats, com a promotores d’accions comunitàries per aconseguir un impacte positiu social, educatiu, cultural o ambiental al districte.

Els premis es divideixen en quatre categories: al millor projecte d’entitats, el premi especial, la distinció personal i les distincions a les entitats que celebren aniversari.

El premi al millor projecte d’entitats s’ha atorgat a l’Associació Amputats Sant Jordi per la seva proposta ‘Kit d’Activitats Saludables’, un seguit d’accions que tenen per objectiu evitar l’aïllament i la soledat de les persones grans i les persones amb discapacitat.

Pel que fa al Premi Sant Andreu Especial, enguany s’ha dedicat a una proposta per millorar o incentivar la lluita contra les desigualtats de gènere, les violències i discriminacions envers les dones, i contribuir a la seva llibertat i igualtat d’oportunitats. Els guardonats han estat l’Associació AREP per la Salut Mental amb el seu projecte ‘Som barri; fent front a la crisi en clau de gènere’, amb el qual treballen per millorar la vida de les dones amb problemes de salut mental tot promovent una inserció laboral de qualitat.

Respecte a la distinció personal, que reconeix la tasca d’una persona o grup de persones per la seva rellevància o interès públic, aquest any s’ha volgut premiar l’esforç i dedicació dels i les esportistes de Sant Andreu que han participat en els Jocs Olímpics i Paralímpics de Tòquio 2021. En aquest cas han estat Jèssica Vall, Àfrica Zamorano, Joan Lluís Pons i Lidón Muñoz, nadadors i nadadores del Club Natació Sant Andreu; i Quico Tur, tenista paralímpic. Aquesta proposta va sorgir de cinc entitats esportives del districte i més d’un centenar de signatures de veïnes i veïns, amb el propòsit de reconèixer la tenacitat i lluita dels i les esportistes, i el seu paper com a ambaixadors del districte.

Per últim, les entitats que han rebut distincions per celebrar el seu aniversari aquest 2021 han estat: ‘La Sagrera es mou’ pels seus 10 anys contra la pobresa i l’exclusió social dels veïns i veïnes del barri; la ‘Cooperativa de Consum 30 panxes’ que celebra el seu 10è aniversari apostant pel consum d’una manera socialment més justa i respectuosa amb el medi ambient; el ‘Club Natació Sant Andreu’ que arriba al mig segle de vida com a emblema esportiu del districte; i ‘l’Associació de Veïns i Veïnes de Sant Andreu de Palomar’ que celebra el seu 50è aniversari defensant els interessos de tots els veïns i veïnes de Sant Andreu.Compartiu aquest contingut

Paraules clau
Festa Major del barri de Sant Andreu de Palomar/ Sant Andreu/ Sant Andreu de Palomar/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina