Barcelona estrena paviment reductor de l’efecte illa de calor al carrer Torrent de l’Olla : Servei de Premsa

Us informem que per tasques de millora en les infraestructures tecnològiques de l'Ajuntament de Barcelona, aquest cap de setmana la Seu Electrònica, Guia BCN, l'Oficina Virtual de Tràmits, el Servei d'Atenció en Línia al Ciutadà i l'Agenda 500 estaran fora de servei. També es poden veure afectats altres serveis d'aquest web.

L'horari previst d'aquesta actuació és des de dissabte, a les 15.00 hores, fins dilluns, a les 00.00 hores.

Disculpeu les molèsties que us puguem ocasionar.

Barcelona estrena paviment reductor de l’efecte illa de calor al carrer Torrent de l’Olla

29/11/2021Temps estimat de lectura: 2 minuts

Es tracta d’una prova pilot amb un nou paviment que a més de millorar les condicions ambientals de temperatura amb l’objectiu de contribuir a la mitigació dels efectes del canvi climàtic, també és sonoreductor.

El nou paviment s’ha instal·lat aquest darrer cap de setmana al carrer Torrent de l’Olla en el tram comprès entre el carrer Santa Perpètua i la travessera de Gràcia

L’Ajuntament posa en marxa aquest projecte en col·laboració amb els desenvolupadors del projecte europeu LIFE HEATLAND, el centre tecnològic CTCON i la constructora CHM

Barcelona ha instal·lat un nou paviment reductor de l’illa de calor i a la vegada sonoreductor al carrer Torrent de l’Olla entre el carrer de Sant Perpètua i la travessera de Gràcia. L’actuació per a la col·locació del paviment s’ha realitzat aquest darrer cap de setmana.

 

 

 

 

 

 

 

 

Aquest nou paviment, que s’ha instal·lat en aquesta zona del Districte de Gràcia com a prova pilot per poder-ne avaluar els resultats, permet una sèrie de beneficis respecte al paviment habitual, sobretot pel que fa referència a la mitigació dels efectes del canvi climàtic.

– Es tracta d’un paviment fred, de color clar que permet no absorbir tanta calor com el paviment convencional i pot reduir la temperatura de l’asfalt fins a 15ºC, per tant, es tracta d’un paviment reductor de l’illa de calor.

– És un paviment reflectant, de color beige, que millora la sensació de seguretat a les nits per als vianants i alhora millora les condicions de conducció. A més permet tenir la mateixa lluminositat amb menys potència de les llumeneres, que es pot associar a un estalvi de consum elèctric.

– És sonoreductor, perdurable en el temps i que permet la reducció acústica de la zona.

– La generació d’aquest material genera menys emissions a l’atmosfera i per tant contribueix a l’estalvi de gasos amb efecte d’hivernacle.

L’Ajuntament de Barcelona realitza el projecte europeu LIFE HEATLAND conjuntament amb el Centre Tecnològic de la Construcció de la Regió de Múrcia (CTCON) i la constructora CHM Obras e Infraestructures. Aquesta prova pilot s’ha fet també a la ciutat de Múrcia i els resultats han estat un descens de fins a 15ºC de la temperatura de l’asfalt, una reducció de 2ºC de la temperatura ambient, una disminució de 3 decibels de soroll ambiental i un 173% més de reflectància solar.

A partir d’ara, s’iniciarà el pla de monitorització que mesurarà variables com el soroll, la llum i la temperatura per poder analitzar els resultat a curt, mitjà i llarg termini.Compartiu aquest contingut

Paraules clau
paviment/ torrent de l'olla/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina