El nou Acord de condicions laborals de l’Ajuntament de Barcelona incorpora el teletreball i el cessament progressiu de l’activitat : Servei de Premsa

Us informem que per tasques de millora en les infraestructures tecnològiques de l'Ajuntament de Barcelona, aquest cap de setmana la Seu Electrònica, Guia BCN, l'Oficina Virtual de Tràmits, el Servei d'Atenció en Línia al Ciutadà i l'Agenda 500 estaran fora de servei. També es poden veure afectats altres serveis d'aquest web.

L'horari previst d'aquesta actuació és des de dissabte, a les 15.00 hores, fins dilluns, a les 00.00 hores.

Disculpeu les molèsties que us puguem ocasionar.

El nou Acord de condicions laborals de l’Ajuntament de Barcelona incorpora el teletreball i el cessament progressiu de l’activitat

02/12/2021Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’Ajuntament de Barcelona, CCOO, UGT i Intersindical han pactat avui el nou Acord regulador de les condicions de treball de l’Ajuntament de Barcelona pels anys 2021-2024 amb el suport de CGT en alguns col·lectius

També es planteja un innovador paquet centrat en la igualtat d’oportunitats amb iniciatives pensades per acabar amb el “terra enganxós” en els nivells feminitzats més baixos i reduir la bretxa salarial

La plantilla municipal tindrà un increment retributiu de l’1’5% en el procés de valoració de llocs de treball vigent, que li permetrà recuperar el nivell adquisitiu previ a la crisi econòmica

L’Ajuntament de Barcelona i els sindicats UGT, CCOO i Intersindical han signat avui l’acord de condicions laborals per a la plantilla municipal fins a l’any 2024. A més, el sindicat CGT ha donat el seu suport a les condicionals del col·lectiu de bombers. Aquest nou marc de les condicions laborals dels treballadors i treballadores de l’Ajuntament de Barcelona incorpora diverses novetats basades en la conciliació i les noves formes de treballar que ens ha portat la pandèmia.

 

 

A més, aquest document també planteja un innovador paquet d’iniciatives centrades en la igualtat d’oportunitats amb accions pensades per posar fi al denominat “terra enganxós” en els nivells professionals feminitzats més baixos i per reduir la bretxa salarial.

Les principals novetats d’aquest Acord són:

El tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, s’ha mostrat satisfet i ha explicat que “és una bona notícia haver arribat a aquest acord que és objectivament bo pel conjunt de la plantilla i, per tant, també ho és per la ciutat de Barcelona” i ha volgut “reconèixer la feina que han fet els representants dels treballadors i treballadores de l’Ajuntament, de CCOO, d’UGT i de la Intersindical”.

Segons Collboni, en la negociació d’aquest conveni que afecta a 15.000 persones “s’ha valorat el context econòmic i social de la ciutat, tenint en compte el paper tan important que juga el sector públic en moments de represa de l’activitat com l’actual. Ajuntament ha hagut d’assumir tasques sanitàries, socials, de reactivació econòmica, de seguretat, de cura i de solidaritat, entre d’altres”. Finalment, ha destacat que “la voluntat de diàleg, la capacitat d’entesa i d’acord és allò que avui demana la ciutadania i nosaltres ho hem fet com a govern i també ho volíem fer a casa nostra”.Compartiu aquest contingut

Paraules clau
acord/ ajuntament/ condiciones de treball/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina