Laura Pérez participa en l’assemblea general de MedCités per a una cooperació tècnica sobre problemes urbans compartits : Servei de Premsa

Us informem que per tasques de millora en les infraestructures tecnològiques de l'Ajuntament de Barcelona, aquest cap de setmana la Seu Electrònica, Guia BCN, l'Oficina Virtual de Tràmits, el Servei d'Atenció en Línia al Ciutadà i l'Agenda 500 estaran fora de servei. També es poden veure afectats altres serveis d'aquest web.

L'horari previst d'aquesta actuació és des de dissabte, a les 15.00 hores, fins dilluns, a les 00.00 hores.

Disculpeu les molèsties que us puguem ocasionar.

Laura Pérez participa en l’assemblea general de MedCités per a una cooperació tècnica sobre problemes urbans compartits

02/12/2021Temps estimat de lectura: 2 minuts

La regidora destaca al Congrés MedCités 2021 el valor estratègic de la xarxa en els àmbits de política de cooperació tècnica

La 17a assemblea general de la xarxa s’ha celebrat en format híbrid, adaptada al context de la Covid-19, i presencial a Montpeller, ciutat que compta amb un pla de xoc de mobilitat urbana de rellevància internacional.

Barcelona dona ampli suport institucional, tècnic i econòmic a la xarxa, que té la secretaria general ubicada a l’Àrea Metropolitana de Barcelona

Ciutats de les tres ribes de la Mediterrània s’han trobat a la 17a assemblea general de MedCités 2021, que per la Covid-19 s’ha celebrat en format híbrid a Montpeller, ciutat que compta amb un pla de xoc de mobilitat urbana de rellevància internacional. En aquesta assemblea, les diferents ciutats han treballat en una cooperació tècnica sobre problemes urbans compartits, antics i nous. Barcelona hi ha estat present a través de la participació de la seva quarta tinenta d’Alcaldia de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, així com del director de Justícia Global, David Llistar, ja que la ciutat dona un ampli suport institucional, tècnic i econòmic a aquesta xarxa de més de 50 poblacions mediterrànies. A més a més, la secretaria general de la xarxa està ubicada a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, amb Josep Canals a secretari general, i la Direcció de Justícia Global i Cooperació Internacional contribueix actualment amb fons finalistes per projectes de cooperació internacional.

En la seva intervenció, Pérez ha destacat les contribucions concretes en cooperació tècnica de l’Ajuntament a través de MedCités, com la promoció de l’urbanisme amb perspectiva de gènere al barri de Nakatta de Tetuan per reforçar l’acció municipal en matèria d’urbanisme inclusiu. També, la promoció econòmica i cohesió social a través del turisme sostenible i la promoció de la ciutat a Saida, al Líban, a través d’intercanvis d’experiència entre els equips dels ajuntaments de Saida, de Zgharta-Ehden i de Barcelona, incloent-hi Turisme de Barcelona. Igualment, Pérez ha destacat l’acompanyament de l’Ajuntament en la col·laboració bilateral entre les ciutats de Barcelona i Tunis en un projecte que té com a eix prioritari el tractament i la gestió de residus, i on Barcelona hi participarà aportant criteris de justícia ambiental i inclusió social.

També, Pérez ha defensat que per a la ciutat, la xarxa MedCités és un actiu en l’àmbit de les entitats internacionals, regionals i locals a la Mediterrània i és un instrument estratègic per la política de cooperació i aliances a la mediterrània. Tanmateix, resulta una eina ideal per la mobilització de coneixement i expertesa municipal a la Mediterrània, ja que ajuda a la ciutat a emmarcar i integrar els intercanvis tècnics entre ciutats de la regió.

L’activitat de la xarxa està vinculada a la cooperació entre ciutats en temes relacionats amb el desenvolupament urbà sostenible amb una especial atenció al desenvolupament de projectes a les ciutats del sud i l’est de la Mediterrània, prioritzant els Plans Estratègics i els serveis urbans en sentit ampli, com residus, mobilitat, urbanisme, promoció econòmica, aigües, cohesió social i ecologia urbana, entre altres. En aquest sentit, la regidora ha remarcat que MedCités és referència com xarxa de ciutats interessades en el desenvolupament urbà sostenible i la planificació estratègica urbana.Compartiu aquest contingut

Paraules clau
MedCités/ MedCités 2021/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina