Ciutat Vella tornarà a tenir lavabos públics en cabines situades a l’espai públic a partir de gener : Servei de Premsa

Ciutat Vella tornarà a tenir lavabos públics en cabines situades a l’espai públic a partir de gener

03/12/2021Temps estimat de lectura: 2 minutsEls 11 serveis públics estaran ubicats en els mateixos espais on es trobaven els anteriors, que van deixar d’estar operatius arran d’una impugnació judicial pel canvi en la concessió

El districte de Ciutat Vella tornarà a tenir lavabos públics en cabines situades a l’espai públic a partir d’aquest mes de gener. Des d’aquesta mateixa setmana, l’empresa guanyadora del nou concurs ha iniciat la instal·lació dels nous lavabos al mateix lloc on es trobaven les anteriors. Són, en total 11 lavabos públics autorentables que donen servei a diferents punts del districte.

Les cabines compten amb llum interior i compten amb un sistema d’autorentat que permet garantir la seva neteja després de cada ús. Amb aquestes i els serveis públics dels equipaments, el districte suma un total de 28 lavabos.

El districte recupera així aquests serveis, presents a l’espai públic des de 2017, després que una de les empreses presentades l concurs impugnés la contractació. El recurs, interposat davant del Tribunal Català de Contractes del Sector Públic, ha acabat resolent-se a favor de la decisió del districte, vuit mesos després de la seva interposició.

Durant aquest període, el districte va substituir el servei de les cabines per lavabos portàtils, situats a les mateixes ubicacions que les 11 cabines.  Aquests lavabos seran retirats a mesura que es vagin instal·lant les cabines.

La presència de lavabos públics a peu de carrer forma part del pla del districte per facilitar l’accés a un servei essencial als veïns i veïnes i també als vianants, tenint en compte l’ús intensiu de l’espai públic d’aquest districte. Durant el mandat anterior es va realitzar una prova pilot, que va ser molt ben valorada pel veïnat, que va considerar que aquestes infraestructures són útils i necessàries per millorar la convivència i, sobretot, per disminuir determinades actituds incíviques.

Les cabines autorentables es podran trobar a:Compartiu aquest contingut

Paraules clau
Ciutat Vella/ lavabos/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina