[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] Vallvidrera guanya un nou centre cultural amb la fi de les obres de reforma de l’antic mercat : Servei de Premsa

[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] Vallvidrera guanya un nou centre cultural amb la fi de les obres de reforma de l’antic mercat

08/12/2021



Temps estimat de lectura: 2 minuts

[su_qrcode data=”%CURRENT_URL%” size=”150″ margin=”10″ align=”right”]Les obres de reforma de l’antic Mercat de Vallvidrera han suposat la inversió de més de dos milions d’euros

Vídeo declaracions regidor Albert Batlle (MP4)

Àudio declaracions regidor Albert Batlle (WAV)

El Districte de Sarrià-Sant Gervasi ha finalitzat les obres de reforma de l’antic Mercat de Vallvidrera per convertir-lo en un espai creatiu d’intercanvi entre entitats i veïns. Les obres, que es van iniciar el mes de gener de l’any passat, han suposat una inversió d’2.265.000 euros i han suposat la reforma integral dels més de de 570 m2 útils dels que disposa aquest espai.

L’edifici, construït durant els anys 50, estava en desús des de l’any 2009 i en estat de precarietat, tant en aspectes constructius com d’instal·lacions. L’actuació ha consistit en la remodelació completa de tot l’interior de l’antic mercat (planta baixa), i de la rehabilitació de tot l’envolupant exterior, és a dir, de les façanes i cobertes.

 

 

La intervenció executada a l’interior de la planta baixa consisteix en una reorganització completa de la distribució de l’espai amb l’enderroc de totes les compartimentacions anteriors i l’estintolament de tres pilars que conformen la lluerna central per tal de possibilitar una gran sala diàfana que serà l’espai principal del nou equipament. Les façanes i cobertes de l’edifici s’han rehabilitat per tal de mantenir-les en el seu estat original.

 

 

Vallvidrera i els barris veïns guanyen aquest nou equipament que tindrà una gestió cívica i que acollirà diverses activitats i iniciatives cíviques i culturals.

La ubicació estratègica del nou espai afavorirà la dinamització del territori, oferint i proposant activitats pels veïns i les veïnes, cohesionant el teixit associatiu i responent a les necessitats de les entitats culturals de la zona. Aquest nou espai també donarà visibilitat a la xarxa de nodes que connecten la ciutat amb la muntanya.

 

Nova ubicació provisional del Centre Cívic de Vallvidrera- Vázquez Montalbán

Des del finals de novembre el nou equipament acull les activitat dels Centre Cívic de Vallvidrera-Vázquez Montalbán degut a les obres de reforma que s’han de fer en el centre cívic i degut a la incompatibilitat de poder fer les obres mantenint-lo en funcionament.

Està previst que les obres comencin el proper mes de febrer i que la seva durada sigui de 14 setmanes.





Paraules clau

Mercat de Vallvidrera/ Sarrià-Sant Gervasi/ Vallvidrera/