Comença la 7a Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària a plaça Catalunya : Servei de Premsa

Comença la 7a Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària a plaça Catalunya

17/12/2021Temps estimat de lectura: 4 minuts

Enguany amb el lema Sumem bo i local. Ara, aquí i tot l’any!, la fira mostrarà com és possible comprar i consumir de manera sostenible i solidària durant tot l’any i a tots els districtes de la ciutat.

39 entitats tindran caseta a la plaça Catalunya amb un ampli ventall d’artesania, roba i altres complements tèxtils, cultura, llibres, alimentació envasada, cosmètica, joguines i altres petits productes de regal.

La Fira també comptarà amb l’Espai Consum Responsable on s’oferirà informació de pràctiques i projectes concrets per ajudar a les persones a incloure a la vida quotidiana hàbits i pràctiques que siguin saludables, sostenibles i que ajudin a assolir la justícia social.

Del 17 al 30 de desembre, excepte el 25 i 26 de desembre, la plaça de Catalunya serà l’escenari de la setena edició de la Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària, organitzada pel Departament i la Direcció de Serveis d’Economia Cooperativa, Social i Solidària de l’Ajuntament de Barcelona.

 

 Sumem bo i local. Ara, aquí i tot l’any!

Enguany, la Fira està dedicada a promoure els productes i serveis locals amb i fer-ho tot compartint coneixements i pràctiques. El consum responsable i l’economia social i solidària ofereixen productes, activitats i serveis per a incloure a la vida quotidiana: uns hàbits i unes pràctiques concretes saludables, sostenibles i de justícia social. És la manera per sumar, individualment i col·lectivament, a contenir i revertir les emergències climàtiques, sanitàries, socials i econòmiques des de les eleccions econòmiques.

Fer un ús responsable dels recursos, no malbaratar ni energia ni aliments, reaprofitar sempre abans de produir de nou, uns costums tradicionals que cal fomentar per transformar Barcelona en una ciutat responsable i sostenible.

A més, la Fira ofereix productes per adquirir de cara a les festes i celebracions nadalenques, que a la vegada són una mostra d’allò que es pot trobar tot l’any i en la gran majoria de sectors i activitats econòmiques però, en aquest cas, des de i per als valors de l’economia social i solidària.

També, a l’Espai Consum Responsable, es podrà obtenir informació de pràctiques i projectes concrets per sumar en allò bo i local i per aprofundir en el consum responsable i l’economia social i solidària cada dia de l’any. A la Fira els visitants trobaran l’Esfera, on podran deixar la seva empremta a l’exposició, explicant les seves pràctiques i objectius per tal de sumar en allò bo i local. També, qui ho vulgui, podrà compartir les seves idees inspiradores, pujant una foto i la seva acció a les xarxes socials, amb l’etiqueta #sumemBoiLocal.

La Fira enguany aplega l’oferta de  39 organitzacions, empreses i iniciatives de l’ESS i consum responsable amb un ampli ventall d’artesania, roba i altres complements tèxtils, cultura, llibres, alimentació envasada, cosmètica, joguines i altres petits productes de regal.

Entitats participants a la Fira:

A Granel SCCL.; TOP MANTA; Associació Cultural el Raval-El Lokal; sObres Mestres; Taller de Costura MUJERES PALANTE; 8uit; Associació Som del Barri; La Tregua. Arte y transformación social; Art Social – Neret; DIOMCOOP I DIAMBAAR; Federació Catalana d’Autisme; Lalolad’Àfrica; Descontrol Editorial; ENDORPHINS BY FUNDACIÓ TALLERS; Esclat Grup Social; Ordi Natura; KULT; LA RAPOSA DEL POBLE SEC; Tallers Art Integrat; Llibre local – Institut de l’Ecoedició de Catalunya; CO BOGATELL; Associació Arcàdia de Can Batlló; hache Upcycling; Llibre Solidari; ASPASIM – PRODUCTES SENTIT; L’Olivera i Casa Dalmases; Creadoness -Moda Sostenible-; Engrunes; La Tinta del Poble Sec; Xarxa dones cosidores; Andròmines Eines Assolides; Fundació el Xop; CO GSIS BARCANOVA; QUEVIURE; Impulsem sccl recolçant l’emprenedoria social i solidaria; Mima’t Biocosm-Ètica; ACIDH / projecte PA PÉ; DEPILSIL

Més informació de les entitats aquí

La 7a Fira s’ubica a la corona exterior de la plaça Catalunya, i està oberta en horari habitual d’11.00 a 20.30 hores, excepte els dies de Nadal i Sant Esteve, que romandrà tancada. El dia d’obertura, divendres 17 de desembre, i els dies 20 i 21 comença a les 16.00 hores. El dia 24, tanca a les 18.00 hores.Compartiu aquest contingut

Paraules clau
7a Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària a plaça Catalunya/ nadal/ Nadal 2021/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina