La Zurich Marató de Barcelona es posposa al 8 de maig i l’eDreams Mitja Marató de Barcelona passa al 3 d’abril de 2022 : Servei de Premsa

La Zurich Marató de Barcelona es posposa al 8 de maig i l’eDreams Mitja Marató de Barcelona passa al 3 d’abril de 2022

22/12/2021



Temps estimat de lectura: 3 minuts

[su_qrcode data=”%CURRENT_URL%” size=”150″ margin=”10″ align=”right”]Amb la celebració de la Marató de Barcelona el dia 8 de maig  i de la Mitja Marató el 3 d’abril s’aposta  per  celebrar una gran festa del running a Barcelona, amb menys incerteses i restriccions.

S’han buscat les dates més adequades en funció de la crisi sanitària, del calendari atlètic estatal i internacional, i de la climatologia.

Aposta per la participació nacional i estrangera com un dels aspectes claus en aquesta nova edició de la marató.

La Zurich Marató Barcelona 2022, que s’havia de celebrar el proper 3 d’abril, canvia de data i es posposa al diumenge 8 de maig. L’eDreams Mitja Marató de Barcelona passa del 6 de març,  al 3 d’abril, sempre que les condicions sanitàries ho permetin.

El retard, per part de l’empresa gestora de la cursa, en la presentació de la reserva de data a la RFEA ha suposat una coincidència amb el Campeonato de España de Zaragoza i ha fet plantejar diferents escenaris de present i de futur per a les dues competicions barcelonines  de llarga distància; la Zurich Marató de Barcelona i l’eDreams Mitja Marató de Barcelona.

Per la seva banda, l’eDreams Mitja Marató Barcelona se celebrarà el diumenge 3 d’abril, enlloc del 6 de març com estava previst inicialment. D’aquesta manera, els/les participants de la Zurich Marató Barcelona comptaran dins del pla d’entrenaments amb la Mitja Marató,  a 4 setmanes de la cursa com ja és habitual. Aquest motiu també ha estat un altre dels elements determinants en el canvi de data, donat  que s’ha volgut garantir la viabilitat de totes dues curses.

La coincidència de la Marató amb altres grans maratons estatals i/o internacionals, tenint en compte l’aspiració que té aquesta per ser una prova amb una àmplia participació estatal, sumat a la situació de crisi sanitària mundial generada per la variant Omicron, covid 19,  han estat també dos motius determinants en la presa d’aquesta decisió. El caràcter internacional de la prova, amb més d’un 50% de participació estrangera, exigeix trobar moments que redueixin la incertesa i afavoreixin la mobilitat dels/les atletes.

Tenint en compte la incidència de les diferents onades del virus al llarg de tot l’any i la climatologia fan de la primavera la millor opció per a  la celebració de les dues curses.

Tanmateix, la nova data permetrà més temps  i millors condicions per a la preparació esportiva dels/les atletes essencials per aquestes proves de llarga durada.

Amb les noves dates del 3 d’abril i el 8 de maig  es volen oferir totes les garanties de seguretat als/les participants tant abans del viatge com durant l’esdeveniment, i que puguin viure una experiència màgica a la ciutat de Barcelona.

 

La Marató de Barcelona a més d’una  cursa de primer nivell, és una gran festa de ciutat

L’organització vol reviure els millors moments de la cursa i els actes que l’acompanyen: l’Expo Sports, que compta amb la presència de centenars d’estands de les principals marques esportives del sector, els nombrosos punts d’animació ubicats al llarg del recorregut i, sobretot, un públic entregat que ompli els carrers de la ciutat per animar el pas dels/les participants.

El canvi de data pretén sobretot mantenir l’essència d’una cursa, que va molt més enllà d’una prova esportiva. La Zurich Marató Barcelona és la gran festa de l’esport, un esdeveniment que la ciutat s’ha fet seu i que es vol tornar a situar al punt més àlgid, després de les restriccions dels últims anys generades per la crisi sanitària mundial.





Paraules clau

esport/