Barcelona manifesta el seu rebuig a la violència i maltractament cap als infants : Servei de Premsa

Barcelona manifesta el seu rebuig a la violència i maltractament cap als infants

23/12/2021



Temps estimat de lectura: 2 minuts

[su_qrcode data=”%CURRENT_URL%” size=”150″ margin=”10″ align=”right”]L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat en el plenari del Consell Municipal d’aquest dijous una declaració institucional per fer palès el seu rebuig a la violència i maltractament contra els infants.

Amb aquesta declaració, la ciutat ha manifestat la seva ferma determinació en la defensa dels drets dels nens i nenes davant les agressions i el seu compromís en la lluita contra la violència i el maltractament, per aconseguir la tolerància zero amb l’abús sexual infantil, garantint el benestar i la protecció de la infància a la ciutat. La ciutat ha assumit obligatorietat de complir l’Observació general núm. 13 del Comitè dels Drets de l’Infant, així com la llei orgànica de protecció integral de la infància contra les violències, i dels drets generals dels infants.

Amb aquesta declaració, l’Ajuntament ha mostrat el seu suport i l’acompanyament a tota l’actual comunitat educativa de l’Escola Barcelona, la direcció i l’AFA de la qual no té cap vinculació amb els fets, dels quals eren completament desconeixedores. L’Ajuntament treballarà dins del Consorci d’Educació de Barcelona, del que forma part, per esbrinar els fets sobre les presumptes violències sexuals al centre, i col·laborar amb el procés d’investigació iniciat. A més, farà seguiment, en el si del consorci, de l’aplicació del Protocol d’actuació entre els departaments de Drets Socials i d’Educació, de prevenció, detecció, notificació, derivació i coordinació de les situacions de maltractament infantil i adolescent en l’àmbit educatiu. El consistori continuarà implementant el Programa de prevenció de les violències sexuals en la infància i l’adolescència, iniciat l’any  2017, i a més ha renovat el seu compromís de solidaritat i suport a les víctimes d’abusos.





Paraules clau

rebuig a la violència i maltractament contra els infants/