Continua el ‘Festival de Nadal’ amb activitats familiars, arts escèniques, cinema i música a plaça Catalunya : Servei de Premsa

Continua el ‘Festival de Nadal’ amb activitats familiars, arts escèniques, cinema i música a plaça Catalunya

24/12/2021



Temps estimat de lectura: 3 minuts

[su_qrcode data=”%CURRENT_URL%” size=”150″ margin=”10″ align=”right”]El ‘Festival de Nadal’ s’allarga fins al 30 de desembre a plaça Catalunya i plaça Universitat

Tot el programa amb més de 100 activitats gratuïtes es fa a l’aire lliure, a l’espai públic i garantint totes les mesures de protecció

Els concerts gratuïts de ‘Sons de Nadal’ continuen als districtes de la ciutat. Un programa fet amb la complicitat de Primavera Labels, Sónar, Cruïlla, l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna, el Taller de Músics i el Conservatori del Liceu

A plaça Universitat es generen històries nadalenques col·lectives a la instal·lació interactiva Bon(s) Nadal(s)

El programa del Festival de Nadal, Sons de Nadal i les activitats a tots els districtes es mantenen segons el previst fins al 30 de desembre. Les propostes es desenvolupen a l’espai públic a l’aire lliure i han estat dissenyades amb el suport de Protecció Civil de l’Ajuntament de Barcelona per tal de garantir la seguretat i complint totes les mesures de prevenció per a la ciutadania.

Des de divendres, 24 de desembre és obligatori l’ús de mascareta a tots els espais exteriors. Als actes de plaça Catalunya del Festival de Nadal, ja era obligatori accedir-hi amb mascareta, es continua amb entrada lliure, amb control d’aforament de 1000 persones. Un aforament  que suposa un 25% de la capacitat total real de la plaça. Tots els dies s’hi poden trobar un conjunt de propostes culturals en diverses franges horàries i per a tota mena de públic: familiars amb propostes de circ, literatura, fotografia, arts plàstiques als matins; música, arts de carrer i cinema a les tardes i als vespres. La plaça acull més de 20 projectes culturals, amb més de 100 sessions i activitats i 120 artistes a l’escenari.

 

 

Als vespres a la plaça Catalunya Tants Nadals fa un recorregut per les Barcelones del passat amb cinema i música en directe. Un túnel del temps de la mà de la cineasta Núria G. Lorang i la formació musical Seward, amplificada per intèrprets del Conservatori Superior del Liceu. Trenta minuts de viatge pel fred, la neu, Nadal, els àpats, els llums, els carrers, els tions, els torrons, les cartes i els regals. Un mirall analògic, musical, domèstic i cinematogràfic de la nostra ciutat entre els anys 1929 i 1989.

 

 

A la plaça Universitat es troba la instal·lació interactiva Bon(s) Nadal(s). Contes reescrits per la ciutat de Barcelona de l’estudi Domestic Data Streamers. Entre les 10h i 22h aquesta instal·lació participativa converteix el moviment en votació i genera històries nadalenques col·lectives. Una conversa en temps real sobre la diversitat de maneres de viure el Nadal avui.

 

 

La música en directe, en petit format i gratuïta, arriba als districtes de la ciutat amb l’ampli programa de Sons de Nadal.  Places, mercats i carrers dels barris acullen encara aquesta setmana els concerts de formacions locals amb intèrprets de jazz, indie, pop, flamenc, ambient i clàssica. Un programa fet amb la complicitat de Primavera Labels, Sónar, Cruïlla, l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna, el Taller de Músics i el Conservatori Liceu. Totes les actuacions són també a l’aire lliure i es compta  amb personal responsable per regular el públic que ha de portar mascareta. Programació.

En conjunt, una proposta cultural de Nadal elaborada amb la complicitat del sector del comerç, els mercats i la restauració que es desplega en espais centrals i de referència de la ciutat, però també arreu dels seus 10 districtes. Una programació extensiva i descentralitzada que posa en relleu la creativitat i el talent del teixit cultural i artístic local.

 

 

Descarregat Material Audiovisual.
Fotos ©Xavier Miralles | Videos ©Clicksound





Paraules clau

Festival de Nadal/