Afectacions de trànsit durant la Cavalcada de Reis a Barcelona : Servei de Premsa

Afectacions de trànsit durant la Cavalcada de Reis a Barcelona

04/01/2022



Temps estimat de lectura: 3 minuts

[su_qrcode data=”%CURRENT_URL%” size=”150″ margin=”10″ align=”right”]A partir de les 17 hores es restringirà el trànsit als vehicles privats i al transport en superfície a les vies del recorregut de la Cavalcada

Mentre duri la Cavalcada l’Ajuntament de Barcelona recomana als ciutadans que es desplacin a peu o en metro pels diferents punts de la desfilada

Dimecres, 5 de gener, a partir de les 17 hores, entraran en vigor les diferents restriccions de trànsit i afectacions a la mobilitat en ocasió de la celebració de la Cavalcada de Reis 2021.

Les restriccions més importants tindran lloc entre les 17:00 hores i les 21:30 hores al centre de la ciutat. Els districtes amb més afectacions seran Ciutat Vella, l’Eixample i Sants-Montjuïc. Des de les 16:00 hores, quedarà prohibida la circulació a dins de la ciutat dels vehicles amb un pes superior a 3.500 kg, excepte vehicles de servei públic. Aquest és el quart any que es fa aquesta restricció de la circulació de vehicles pesants el dia de la Cavalcada.

A les 18:15 hores està previst que s’inicii la Cavalcada de Reis de ciutat, que farà el següent recorregut:

Sortida del pg. Circumval·lació – Avinguda Marquès de l’Argentera (calçada muntanya) – Passeig Isabel II (costat muntanya) – Via Laietana – Fontanella – Plaça Catalunya (costat mar) – Pelai – Plaça Universitat (costat mar) – Ronda Sant Antoni – Sepúlveda – Avinguda Paral·lel (costat Llobregat en sentit contrari) – Plaça Espanya (costat mar en sentit contrari) – Avinguda Reina Maria Cristina – Avinguda Francesc Ferrer i Guàrdia.

Mentre duri la Cavalcada l’Ajuntament de Barcelona recomana als ciutadans que es desplacin a peu o en metro pels diferents punts de la desfilada. Per facilitar els desplaçaments de la ciutadania, per demà dimecres 5 de gener s’ha programat a les línies convencionals de metro, és a dir, les línies 1, 2, 3, 4 i 5, l’oferta de dia laborable lectiu. A més, TMB recorda que la xarxa de metro funciona fins a les 2 de la matinada, pel fet de ser vigília de festa. L’endemà, dijous 6, dia de Reis, el metro funcionarà fins a les 12 de la nit, pel fet de ser festiu vigília de feiner.

Els webs de TMB i de l’AMB aniran informant sobre els ajustos dels serveis de bus que s’estiguin duent a terme en cada moment.

 

Prohibició d’estacionaments

Els agents de la Guàrdia Urbana establiran un ampli dispositiu de mobilitat per tal d’efectuar els desviaments corresponents, garantir el pas de la Cavalcada i minimitzar les afectacions sobre el trànsit. El cos de policia barceloní anirà reobrint progressivament els carrers a mesura que les carrosses avancin per l’itinerari previst, en funció de la situació de la Cavalcada i del trànsit en general.

La Cavalcada comportarà prohibicions d’estacionament a diferents punts de la ciutat com a Plaça Catalunya, Passeig de Circumval·lació, Plaça Josep Puig I Cadafalch, carrer Consolat de Mar, i totes les vies de l’itinerari, incloses motos a les voreres (excloent el costat Besòs de l’av. Paral·lel, entre Sepúlveda i pl. Espanya) i a l’Avinguda Icària, entre Wellington i Ramon Trias Fargas. S’han col·locat avisos als vehicles estacionats a les vies de l’itinerari perquè el dia 5, els seus conductors no els deixin als llocs a partir de les 07.00 hores.

A banda, a partir del dia 5 de gener a partir de les 13:00 hores es deixaran fora de servei totes les estacions Bicing que es trobin a les vies afectades pel recorregut de la Cavalcada i es retiraran totes les bicicletes.

A partir de les 08.00 hores de demà es deixaran fora de servei els parquímetres dels següents trams de carrers:





Paraules clau

afectacions/ reis d'orient/ trànsit/