Convocats els Premis Nou Barris per reconèixer persones i entitats del teixit social del districte : Servei de Premsa

Convocats els Premis Nou Barris per reconèixer persones i entitats del teixit social del districte

08/01/2022



Temps estimat de lectura: 2 minuts

[su_qrcode data=”%CURRENT_URL%” size=”150″ margin=”10″ align=”right”]Els guanyadors es donaran a conèixer al maig dins la Festa Major de Nou Barris

Els premis guardonen les entitats i veïnat amb projectes rellevants en matèria educativa, social, cultural, cívica, socioeconòmica, esportiva i de cooperació

El Districte de Nou Barris ha tornat a convocar els seus guardons, els Premis Nou Barris de l’any, que reconeixen la tasca de persones i entitats que millor representen els valors i les tasques del teixit social del districte. Els guardons, recuperats el passat mes de juliol, volen retre homenatge a les entitats i veïnat que treballen, de manera desinteressada, en projectes d’interès o rellevància pública en matèria educativa, social, cultural, cívica, socioeconòmica, esportiva o de cooperació.

La millora de la qualitat de vida dels veïns i les veïnes i l’enfortiment de la ciutadania i les seves entitats i organitzacions requereixen de respostes conjuntes que impliquin sumar per promoure, construir i facilitar respostes col·lectives a problemes col·lectius. En aquest context, els premis volen ser un reconeixement vers les persones, entitats o col·lectius que hagin dut a terme tasques d’especial rellevància per al benefici col·lectiu. Aquesta nova edició dels Premis Nou Barris ret homenatge i recupera l’essència dels premis del mateix nom que es van convocar entre els anys 2000 i 2015, adaptant-los a l’actualitat del districte i fent-los més oberts i participatius..

Enguany, les candidatures es podran presentar fins al 21 de gener. Un cop acabat el període de presentació de candidatures, es constituirà, per una banda, el Secretariat dels Premis Nou Barris, format per tots els grups municipals del consell plenari per vetllar per l’organització dels premis, i, per l’altra, el Jurat format per set persones seleccionades d’entre les entitats incloses al Directori d’Entitats i pertanyents a les àrees socioeconòmica, educació, infància i joventut, cultura, persones grans, salut i persones amb discapacitat, esports i feminismes. Aquest jurat validarà les candidatures finals amb respecte a la diversitat. Finalment, es procedirà a les votacions, obertes a qualsevol veí o veïna que vulgui participar des de l’1 al 31 de març. La gala de lliurament dels premis se celebrarà el maig de 2022, dins la Festa Major de Nou Barris.





Paraules clau

Nou Barris/ premis/