Barcelona destina 6 M€ en subvencions a famílies i entitats per fomentar la pràctica esportiva : Servei de Premsa

Us informem que per tasques de millora en les infraestructures tecnològiques de l'Ajuntament de Barcelona, aquest cap de setmana la Seu Electrònica, Guia BCN, l'Oficina Virtual de Tràmits, el Servei d'Atenció en Línia al Ciutadà i l'Agenda 500 estaran fora de servei. També es poden veure afectats altres serveis d'aquest web.

L'horari previst d'aquesta actuació és des de dissabte, a les 15.00 hores, fins dilluns, a les 00.00 hores.

Disculpeu les molèsties que us puguem ocasionar.

Barcelona destina 6 M€ en subvencions a famílies i entitats per fomentar la pràctica esportiva

12/01/2022Temps estimat de lectura: 4 minuts

Es tracta de l’import més alt que l’Ajuntament ha destinat mai a ajuts d’aquestes característiques i mitjançant el qual s’ha assolit el repte de no deixar cap família fora de l’activitat esportiva per motius econòmics

L’Institut Barcelona Esports ha concedit 13.936 beques per activitats físiques i esportives fora de l’horari lectiu, el que representa una despesa de 3,6 M€

A més, l’IBE fa una aportació de 2,4 M€ per les subvencions que s’atorgaran a entitats esportives en el context de la campanya de subvencions ordinàries que té oberta l’Ajuntament pel 2022

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Barcelona Esports (IBE) destinarà al llarg del 2022 un total de 6 M€ a ajudes i subvencions per l’esport. Aquest import total de 6 M€ permetrà cobrir dos programes diferents, tots dos adreçats a fomentar l’accés a l’esport per a tothom. Un d’aquests programes és el de beques per activitats esportives extraescolars. L’IBE destina 3,6 M€ per cobrir les sol·licituds d’ajudes que han fet les famílies barcelonines aquest curs. El segon programa és el de subvencions. L’IBE contribueix amb 2,4 M€ a la convocatòria general de ciutat de 2022, per cobrir les demandes de subvencions de les entitats i dels projectes de l’àmbit esportiu.

Aquesta important aportació econòmica en ajuts i subvencions, la més gran que ha fet mai l’Ajuntament de Barcelona per aquests dos conceptes,  respon a la voluntat de l’Institut Barcelona Esports de fer assequible a tothom la pràctica esportiva, donat que l’esport i l’activitat física està demostrat que són eines fonamentals a l’hora de transmetre valors positius i, sovint, la millor manera de cohesionar el teixit d’una societat. Per això el volum d’ajuts atorgats s’ha incrementat en aquesta nova campanya i també s’han introduït modificacions en els barems en la convocatòria de beques per arribar a totes aquelles famílies que ho necessiten.

L’objectiu de la política d’ajuts i subvencions és que les famílies no deixin de portar els seus fills i filles a les activitats esportives de lleure per motius econòmics. És a dir, oferir recursos per eliminar barreres econòmiques i per facilitar l’accés a l’esport a totes les persones i, sobretot, a aquelles que més ho necessitin i que més dificultats puguin tenir. Per aquest motiu se centren a ajudar i facilitar la pràctica esportiva a la ciutadania en particular i a col·lectius específics, així com a entitats de la ciutat.

 

Més beques per esport extraescolar

Així doncs, i pel que fa a la campanya de beques per activitats esportives extraescolars, que segueix el calendari del curs escolar i el període de competicions, en aquesta darrera convocatòria l’IBE ha atorgat un total de 13.936  beques per al curs 2021-2022, que suposaran un import total de 3,6 M€. Es tracta d’un volum d’ajuts atorgats superior al de convocatòries anteriors a la pandèmia. En concret, s’ha incrementat en un 50% respecte a l’anterior convocatòria, quan es van atorgar ajuts per un valor total de 2,4 M€. Per altra banda, la mitjana d’ajut econòmic per infant s’eleva ja fins als 256,47 €.

Aquests ajuts s’adrecen directament a les entitats organitzadores d’activitats esportives fora d’horari escolar homologades. Aquest curs han estat homologades un total de 308 entitats. D’aquestes, n’hi ha 285 que reben els recursos de les beques que han sol·licitat les famílies.

Les beques s’habiliten per facilitar l’accés o abaratir les despeses de nens i nenes així com joves d’entre 6 i 17 anys que pertanyen a famílies amb rendes baixes (és a dir, amb imports nets de renda familiar disponible per membre de la unitat iguals o inferiors a 10.000€) i que realitzen activitats físiques i esportives en horari extraescolar. Els barems per tal d’establir el percentatge de beca que pertoca a cada sol·licitant han variat aquest any en els següents termes:

Aquests nous barems han permès augmentar el nombre de famílies que s’han beneficiat de les beques per activitats extraescolars esportives. A més a més, els ajuts de bonificació màxima (del 90%) han crescut notòriament respecte el total: si al 2020 suposaven el 79%, ara ja són un 89%.

 

Subvencions

Pel que fa a la convocatòria de subvencions a entitats que convoca amb periodicitat anual l’Ajuntament de Barcelona, la regidoria d’Esports preveu destinar un total de 2,4 M€ a subvencions d’entitats esportives de l’any 2022, dins del marc de la convocatòria general de ciutat.

El termini de presentació de les sol·licituds per a la convocatòria de subvencions que està oberta des del 7 i fins el 27 de gener, tots dos inclosos. En el cas de les subvencions de l’àmbit de l’esport, les entitats tenen l’opció de sol·licitar ajuts per a projectes que es realitzen o bé durant un any natural, o bé en la temporada esportiva 2022-2023. Sigui com sigui, el requisit és que sigui un programa de foment de la pràctica esportiva d’àmbit de ciutat, i s’hi poden incloure les següents tipologies:

A banda d’aquests programes, les entitats podran trobar-ne altres de suport al foment de l’esport i l’activitat física d’àmbit de districte, però en aquest cas ja directament valorats i subvencionats pel propi districte. En cap cas, però, es podrà presentar més d’una sol·licitud per cada projecte, ni tan sols encara que aquests combinin l’àmbit de districte amb el de ciutat.Compartiu aquest contingut

Paraules clau
esports/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina