Visita al punt d’informació de terrasses del Gremi de Restauració : Servei de Premsa

Visita al punt d’informació de terrasses del Gremi de Restauració

21/01/2022



Temps estimat de lectura: 2 minuts

[su_qrcode data=”%CURRENT_URL%” size=”150″ margin=”10″ align=”right”]Aquest espai compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i ofereix informació a tots els restauradors de la ciutat per orientar-los en el procés de regularització de les terrasses

En els primers dies, s’han dut a terme 12 sessions online amb 500 participants, 250 visites presencials i una mitjana de 25 trucades diàries per sol·licitar informació

Actualment, a la ciutat de Barcelona hi ha un total de 3.600 terrasses provisionals a la ciutat que poden consolidar-se fins el 28 de febrer

El tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, ha visitat aquest matí el punt d’informació de terrasses que s’ha instal•lat a la seu del Gremi de Restauració amb motiu del procés de regularització de les terrasses provisionals concedides durant la pandèmia. A la visita han participat el director del Gremi de Restauració, Roger Pallarols; la regidora de Comerç, Mercats i Consum, Montserrat Ballarín; i el tinent d’alcaldia de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle.

 

 

El tinent d’alcaldia Collboni ha explicat que la consolidació de terrasses “és un procés de dignificació i qualitat de l’espai públic i també serveis per donar suport a un sector molt afectat per la pandèmia, com és la restauració” i ha afegit que “les terrasses ens permeten guanyar espai d’ús ciutadà i ho farem bé, per això donarem tota la informació que sigui necessària i suport econòmic per poder consolidar aquestes ampliacions”.

Collboni ha destacat que “tenim 4 milions d’euros per donar suport al màxim nombre de restauradors de la ciutat” i ha posat en valor que “volem ajudar especialment als establiments més petits dels barris, que són els que tindran més dificultats econòmiques i els que pitjor ho han passat”.

El punt d’informació sobre terrasses es troba a disposició de tots els restauradors de la ciutat, siguin o no membres del Gremi, i ofereix assessorament informatiu gratuït sobre qüestions normatives, calendari del procés de regularització, característiques del tràmit administratiu, models de plataforma de terrassa en calçada, etc. El servei compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona. Els restauradors tenen fins el 28 de febrer per dur a terme la regularització de les 3.600 terrasses provisionals.

Des de la posada en marxa del servei, a principis d’any, s’han dut a terme 12 sessions informatives online a les que han participat uns 500 restauradors i està previst que a les properes sessions també es faran en llengua xinesa i anglesa per arribar a tots els restauradors interessats. A més, s’han rebut 250 visites presencials i una mitjana de 25 trucades al dia per sol•licitar informació.





Paraules clau

Gremi de Restauració/ terrasses provisionals/