El Consell de Turisme i Ciutat renova els seus membres fins al 2026 : Servei de Premsa

El Consell de Turisme i Ciutat renova els seus membres fins al 2026

26/01/2022Temps estimat de lectura: 5 minuts

[su_qrcode data=”%CURRENT_URL%” size=”150″ margin=”10″ align=”right”]L’òrgan de participació ciutadana renova els seus membres després d’un procés d’eleccions iniciat a la tardor i aplega entitats ciutadanes, associacions i representants polítics

El CTiC es va crear el 2016 amb l’objectiu de debatre, compartir reflexions i plantejar propostes que serveixin per millorar la implantació i el desenvolupament de l’activitat turística a Barcelona

El Plenari del CTiC ha fet públic un comunicat que expressa la unitat de tots els actors per avançar en la reactivació del turisme i alhora fomentar i millorar la convivència entre persones residents i visitants després de la pandèmia.

Aquesta tarda s’ha reunit al Monestir de Pedralbes en sessió plenària el Consell de Turisme i Ciutat (CTiC) i s’han presentat els nous membres per al període 2022-2026. El consell s’ha renovat després d’un procés d’eleccions que es va iniciar amb la presentació de candidatures a l’octubre i que ha comptat amb la màxima participació i representació de les entitats els interessos de les quals es veuen afectats pel desenvolupament turístic a la ciutat.

 

 

 

A la sessió plenària s’han presentat els resultats de les eleccions, així com el pla de treball del segon mandat d’aquest organisme de participació sectorial de l’Ajuntament de Barcelona on hi ha representat un ventall molt ampli d’interessos i sensibilitats al voltant de l’activitat turística.

Des de la seva creació el 2016 el Consell de Turisme i Ciutat ha permès incorporar la ciutadania en la governança del turisme i col·laborar en l’acció del Govern sobre les polítiques, les línies estratègiques i les iniciatives en aquest àmbit.

L’anterior mandat es tanca amb la participació de 150 entitats i 400 persones i amb la creació de 17 grups de treball, 14 comissions permanents, 4 jornades ciutadanes i 13 sessions plenàries. Se’n destaca l’articulació i consolidació com a espai de treball i d’intercanvi de punts de vista sobre la mobilitat, la fiscalitat, el màrqueting turístic, les condicions laborals, l’allotjament o l’ús de l’espai públic. El segon mandat s’enfronta amb voluntat de donar continuïtat a la feina feta en aquestes àrees, així com l’abordatge dels reptes que planteja l’escenari post-COVID. El CTIC vol debatre fins al 2026, la creació de nous pols d’atracció turística, la cultura, el patrimoni i paisatge urbà, el comerç i restauració, els nous models de negoci i l’economia col·laborativa, la promoció i el posicionament de la ciutat, entre altres.

El regidor de Turisme i Indústries Creatives, Xavier Marcé, ha agraït els membres sortints “la seva implicació en la vertebració i l’èxit d’aquest òrgan pioner a l’estat, referent ara per altres municipis” i ha emplaçat als nous membres a “continuar treballant plegats per cercar les millors solucions perquè Barcelona segueixi exercint el seu lideratge i mestratge internacional per la millora de la qualitat dels programes de promoció de la ciutat de comú acord entre tots els implicats i amb el màxim consens ciutadà.”

Integren el CTiC representants d’entitats del sector ciutadà i veïnal, del sector turístic empresarial, del comerç i la restauració, de la cultura i l’esport, dels sindicats, associacions ambientals, grups socials i representants de cada districte, així com professionals experts, responsables tècnics i representants de cada un dels grups municipals.

 

Els sectors associatius del CTiC i el nombre de persones representants que s’han renovat són:

 

Completen el Consell de Turisme de Ciutat, amb representació també renovada, però per designació, segons preveu el reglament :

 

Comunicat unitari del sector per la recuperació de l’activitat turística

La totalitat de membres del CTiC han fet públic un comunicat que, dos anys després de l’inici de la pandèmia, insta a unir tots els esforços i estrènyer la col·laboració públic-privada-comunitària.

Subratlla la necessitat de llançar un missatge d’unitat per avançar en la reactivació d’un dels sectors econòmics més importants i transversals de la ciutat, però també per fomentar i millorar la convivència entre persones residents i visitants. L’escrit, assumit en plenari per tots els membres, afirma que només des del treball conjunt i l’establiment de consensos entre totes les parts representades, es podrà avançar cap a una activitat turística pròspera i més sostenible, que generi i distribueixi de forma equitativa riquesa i valor afegit a tota la ciutat, de manera que es desenvolupi en un marc d’harmonia i convivència amb la ciutadania local.

 

Més informació:  https://ajuntament.barcelona.cat/turisme/ca/consell-de-turisme/que-es

Paraules clau

Consell de Turisme i Ciutat (CTiC)/ turisme/